Isteni tonhalsaláta friss, ropogós zöldségekkel és citromos dresszinggel
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Friss, könnyed, mégis laktató ez a tonhalsaláta, citromos öntettel készítve még a fogyókúrádba is beillesztheted.
Ha valami gyors és könnyed ebédötletet keresel, készíts laktató salátát, hússal vagy tonhallal kiegészítve főételként is megállja a helyét. Az alábbi recept a citromtól picit fanyar, a petrezselyemtől nagyon friss, a sok-sok zöldségtől pedig tartalmas.
Mivel nem kap majonézes vagy joghurtos dresszinget a nyakába, ezt a salátát diéta idején is bátran fogyaszthatod, ráadásul nagyon egészséges is: a csicseriborsó fehérjében gazdag, a tonhal omega-3 zsírsavat tartalmaz, a zöldségek pedig rengeteg fontos vitamint.
A zöldségek listáját szezontól függően alakíthatod, nyáron édes, lédús paradicsom is mehet bele, ha pedig nem számítanak a kalóriák, ezzel az öntettel öntsd nyakon.
Tonhalsaláta
Hozzávalók 4 személyre
- 1 darab kaliforniai paprika
- 1 kisebb fej lilahagyma
- 1 kisebb darab salátauborka
- 1 konzerv tonhal
- 1 gerezd fokhagyma
- 150 gramm csicseriborsó
- 10 szem olívabogyó (fekete)
- 1 csokor petrezselyem
- ízlés szerint só, bors
- 1.5 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 darab biocitrom
Elkészítés:
A zöldségeket mossuk meg, a paprikát vágjuk kisebb kockákra, az uborkát vágjuk félbe hosszában, majd szeletekre. A hagymát pucoljuk meg, aprítsuk össze, a fokhagymát zúzzuk össze. A csicseriborsóról és a tonhalról öntük le a levet. Az olívabogyókat vágjuk félbe, a petrezselymet aprítsuk össze.
Keverjük össze egy tálban a zöldségeket, a tonhalat és fél citrom reszelt héját. Locsoljuk meg olívaolajjal, egy fél citrom levével, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Jól behűtve tálaljuk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors