Grillezett húsok tökéletes kísérője a salsa - Ez a változat gyümölcsből készül
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Vajpuha csirkemell tejfölös szószban: szaftos és omlós lesz a hús
Ropogós
Selymes, kávés vajkrémmel töltött macaron: gasztroajándéknak is szuper
Sűrű, zamatos sültkelbimbó-krémleves: tejszíntől selymes
Krémes sós karamell házilag: csupán 4 hozzávalóból készül
Isteni, tartalmas túrós rakott tészta: sok sajt pirul a tetején
Fenséges kelt tésztás sütemények: ezekre megéri rászánni az időt
Trópusi gyümölcsök kavalkádjából készül ez a salsa, amely rendhagyó, különleges köret lehet sült húsok mellé.
A salsa latin-amerikai eredetű mártás. A legtöbben a moziban a tortillachips mellé adott paradicsomos alapú mártogatósból ismerjük, de rengeteg mindenből készítik. Az alapja nagyon kis darabokra vágott zöldség, amit sóval, borssal és egyéb (sokszor csípős) fűszerekkel ízesítenek, valamint lime-ot is facsarnak hozzá.
A salsa azonban készülhet gyümölcsből is, az alapja ekkor is a paradicsom, amelyhez olyan - jelen esetben - trópusi gyümölcsöket tesznek, amelyek íze harmonizál egymással. Halak, könnyű húsok mellé isteni és különleges kísérő.
Trópusi gyümölcssalsa
Hozzávalók 2 adaghoz
- 3 darab paradicsom
- 1 darab ananász
- 1 darab avokádó
- 1 darab mangó
- 2 darab chilipaprika
- 2 csokor petrezselyem
- 2 csokor koriander
- 2 darab grapefruit
Elkészítés:
A paradicsomok magját eltávolítjuk, a húsát kisebb kockákra vágjuk. Az ananászt, avokádót és mangót egyenlő nagyságú kis kockákra vágjuk, a paradicsomhoz adjuk. A chili magját eltávolítjuk, a petrezselymmel és korianderrel együtt felaprítjuk és a tál tartalmához keverjük. A grapefruitokat félbevágjuk, meggrillezzük a vágott felükkel lefordítva, majd a levüket a salsához facsarjuk. Jól összeforgatjuk, majd pár órára hűtőbe rakjuk, hogy összeérjenek az ízek.
Tipp: A félbevágott ananászokban tálaljuk a gyümölcssalsát.
Ha a mangóból valami édeset is készítenétek, ez a recept biztosan tetszeni fog.
Fotó: Street Kitchen/Cover: Getty Images