Álomfinom morzsasüti rebarbarás töltelékkel: hamisítatlan tavaszi édesség
Mennyei morzsasütit készíthetsz rebarbarás töltelékkel, főleg, ha még epret is teszel a töltelékbe.
Ha szereted a túrós süteményeket, ezt a morzsapitét is imádni fogod, a tésztája és a töltelék is nagyon finom. A túró párja a citrom, így természetesen ebből a sütiből sem hiányzik a citrushéj.
A tészta omlós állagáról most nem vaj, hanem olaj gondoskodik, ettől lesz nagyon puha a tészta. A lisztes alapot össze kell morzsolni a nedves hozzávalókkal, de nem az a cél, hogy gombóccá álljon össze a tészta, épp ellenkezőleg, morzsás állagra van szükség. Ezt aztán lazán a formába kell nyomkodni, a maradékot pedig a töltelék tetejére szórni.
Vigyázz, nem szabad túlsütni a sütit, ha a túrós réteg megszilárdult, de még lágy, készen is van.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk és lisztezzünk ki egy 23 centis tortaformát.
A töltelék hozzávalóit tegyük egy tálba, egy villa segítégével dolgozzuk egybe, míg egészen krémes nem lesz.
A lisztet, a sütőport, a sót, a cukrot és a citromhéjat keverjük össze egy tálban. Ássunk a közepébe egy mélyedést, üssük oda a tojást, öntsük oda az olajat. Dolgozzuk össze a tésztát, akkor jó, ha morzsás az állaga.
A tészta kétharmadát nyomkodjuk az előkészített formába úgy, hogy az oldalára is jusson belőle. Öntsük rá a túrókrémet, majd a tetejére szórjuk rá a maradék morzsát.
Toljuk a sütőbe 30-35 percre, míg aranybarna lesz a teteje. Hagyjuk picit hűlni, mielőtt tálalnánk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu