
Tavaszi, roppanós retekkel készült uborkasaláta: friss, joghurtos öntettel tálald

Cikkek


Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Görögdinnyés margarita: üde, nyári koktélt mutatunk

Mennyei bruschetta otthon: édes, érett paradicsomból a legfinomabb

Hűsítő citromos fagyi 3 hozzávalóból: gép nélkül készül

Frissítő uborkasaláta joghurttal: a legjobb kánikularecept

Paradicsomos töltött paprika jó kaprosan: bulgurral is kipróbálhatod
Harapni lehet a tavaszt ebben a friss és ropogós salátában, amelyet akár könnyed vacsoraként is ehetsz.
Az uborka önmagában nem túl karakteres ízű zöldség, épp ezért illenek hozzá a fűszeres, joghurtos, tejfölös öntetek. A kicsit csípősebb, ropogósabb retekkel tökéletes párost alkotnak, nemcsak ízvilágban, hanem színben is.
Nem beszélve arról, hogy a retek tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Többek között magas a C-, az A-, a B1- és a B6-vitamin-tartalma, valamint kalcium-, vas- és magnéziumforrás is. Ahogy az uborkának, a reteknek is enyhe vízhajtó hatása van. Ha pedig fogyókúrázol, akkor is remek választás, mert a rosttartalma is igen magas. A retek vajas kenyérre téve is isteni, de salátában is működik, kombinálhatod sajttal, de az uborkával együtt joghurtos öntettel is kínálhatod.
Uborkasaláta retekkel

Hozzávalók 4 adaghoz
Saláta:
- 1 darab kígyóuborka
- 10 darab piros retek
- 1 csomag kapor
Öntet:
- 50 millilter joghurt
- 40 milliliter tejszín
- 1 evőkanál extraszűz olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A retket és az uborkát szeleteljük vékonyra, a fokhagymát nyomjuk össze, a kaprot vágjuk össze.
Egy tálba tegyük bele az uborka- és a retekszeleteket.
Egy kisebb tálban készítsük el az öntetet. Keverjük össze a joghurtot, a tejszínt, az olívaolajat, a fokhagymát, a sót és a borsot. Keverjük hozzá a zöldségekhez, majd szórjunk rá ízlés szerint kaprot. Fogyasztásig tegyük hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.
Fotó: Getty Images