
Tavaszi, roppanós retekkel készült uborkasaláta: friss, joghurtos öntettel tálald

Cikkek


Ízletes zöldséggolyó házilag: sütőben pirul aranybarnára

Habkönnyű túrófánk egyszerűen: magától megfordul sütés közben
Ropogós

Mutatós vörös bársony cupcake: így egyszerűsíts, ha nem megy a tortasütés

Fokhagymás tésztaszósz fodros kelből: egészséges vacsi fél órán belül

Csokoládéba mártott zserbószívek: Valentin-napi desszert sütés nélkül

Krémes, tejszínes csirkeleves: puha krumplinudli a levesbetét

Menzakaják kvíze: kitalálod a hozzávalókból, melyik ételről van szó?
Harapni lehet a tavaszt ebben a friss és ropogós salátában, amelyet akár könnyed vacsoraként is ehetsz.
Az uborka önmagában nem túl karakteres ízű zöldség, épp ezért illenek hozzá a fűszeres, joghurtos, tejfölös öntetek. A kicsit csípősebb, ropogósabb retekkel tökéletes párost alkotnak, nemcsak ízvilágban, hanem színben is.
Nem beszélve arról, hogy a retek tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Többek között magas a C-, az A-, a B1- és a B6-vitamin-tartalma, valamint kalcium-, vas- és magnéziumforrás is. Ahogy az uborkának, a reteknek is enyhe vízhajtó hatása van. Ha pedig fogyókúrázol, akkor is remek választás, mert a rosttartalma is igen magas. A retek vajas kenyérre téve is isteni, de salátában is működik, kombinálhatod sajttal, de az uborkával együtt joghurtos öntettel is kínálhatod.
Uborkasaláta retekkel

Hozzávalók 4 adaghoz
Saláta:
- 1 darab kígyóuborka
- 10 darab piros retek
- 1 csomag kapor
Öntet:
- 50 millilter joghurt
- 40 milliliter tejszín
- 1 evőkanál extraszűz olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A retket és az uborkát szeleteljük vékonyra, a fokhagymát nyomjuk össze, a kaprot vágjuk össze.
Egy tálba tegyük bele az uborka- és a retekszeleteket.
Egy kisebb tálban készítsük el az öntetet. Keverjük össze a joghurtot, a tejszínt, az olívaolajat, a fokhagymát, a sót és a borsot. Keverjük hozzá a zöldségekhez, majd szórjunk rá ízlés szerint kaprot. Fogyasztásig tegyük hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.
Fotó: Getty Images