Újhagymás krumplikrémleves: 4 hozzávalóból könnyű, meleg vacsora

Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

Félórás, meleg, laktató vacsorát készíthetünk 4 fő hozzávalóból, ha van otthon egy kis hagymánk és krumplink. Bár leves, olyan sűrű, hogy bőven jól lakunk majd vele. 

Ez a krémleves tényleg életmentő tud lenni egy olyan estén, amikor pár zöldségen kívül semmi más nincs otthon. Burgonya, újhagyma, zöldségalaplé és tejszín alkotja, ezek mellett csak sóra, borsra és egy kis vajra van szükség.

Maximum fél óra alatt kész

A hozzávalókat puhára főzzük, leturmixoljuk, tejszínnel krémesítjük - ennyi az egész, készen vagyunk. Utóbbit a laktózérzékenyek ki is hagyhatják belőle, az állaga kevésbé lesz selymes, de az ízén mit sem változtat: esetleg növényi tejjel lehet pótolni.

Ha sokféle leveszöldség van otthon, akkor mindenképp házilag készítsük el az alaplevet, sokkal, de sokkal finomabb lesz úgy a végeredmény. Érdemes lisztes burgonyát használni a leveshez, hogy minél krémesebb és selymesebb legyen.

Újhagymás krumplikrémleves

krumplikrémleves2

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • ízlés szerint vaj
  • 2 csomag újhagyma
  • 750 gramm krumpli
  • 1.5 liter zöldségalaplé
  • 100 milliliter tejszín
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

A hagymáknak szedjük le a külső koszos héját, vágjuk karikákra. A krumplit pucoljuk meg, vágjuk kockákra.

Egy kis vajon dinszteljük meg a hagymát egy lábasban. Egy maréknyit tegyünk félre a tálaláshoz.

Ha puha, adjuk hozzá a krumplit, sózzuk-borsozzuk, majd öntsük hozzá az alaplevet. Ha forr, vegyük lejjebb a lángot, gyöngyözve főzzük, míg a krumpli meg nem puhul.

Botmixerrel turmixoljuk le, majd adjuk hozzá a tejszínt, fűszerezzük, ha szükséges.

Melegen, hagymakarikákkal tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük