
Újhagymás krumplikrémleves: 4 hozzávalóból könnyű, meleg vacsora
6
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Pihe-puha citromos muffin: joghurttól lesz lágy a tésztája
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós

Babos pástétom olajbogyóval: tartalmas szendvicskrém zöldségekből

Tavaszi levesválogatás: mutatjuk az évszak 6 legfinomabb receptjét

Fűszeres, csicseriborsós raguval töltött édesburgonya: laktató, tápláló ebéd

Így lesz tökéletesen pergős a kuszkusz: bevált tippet mutatunk

Filmes ételek kvíze 2. rész: a Jóbarátokban milyen sütit ettek a földről?
Félórás, meleg, laktató vacsorát készíthetünk 4 fő hozzávalóból, ha van otthon egy kis hagymánk és krumplink. Bár leves, olyan sűrű, hogy bőven jól lakunk majd vele.
Ez a krémleves tényleg életmentő tud lenni egy olyan estén, amikor pár zöldségen kívül semmi más nincs otthon. Burgonya, újhagyma, zöldségalaplé és tejszín alkotja, ezek mellett csak sóra, borsra és egy kis vajra van szükség.
Maximum fél óra alatt kész
A hozzávalókat puhára főzzük, leturmixoljuk, tejszínnel krémesítjük - ennyi az egész, készen vagyunk. Utóbbit a laktózérzékenyek ki is hagyhatják belőle, az állaga kevésbé lesz selymes, de az ízén mit sem változtat: esetleg növényi tejjel lehet pótolni.
Ha sokféle leveszöldség van otthon, akkor mindenképp házilag készítsük el az alaplevet, sokkal, de sokkal finomabb lesz úgy a végeredmény. Érdemes lisztes burgonyát használni a leveshez, hogy minél krémesebb és selymesebb legyen.
Újhagymás krumplikrémleves

Hozzávalók 4 adaghoz
- ízlés szerint vaj
- 2 csomag újhagyma
- 750 gramm krumpli
- 1.5 liter zöldségalaplé
- 100 milliliter tejszín
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
A hagymáknak szedjük le a külső koszos héját, vágjuk karikákra. A krumplit pucoljuk meg, vágjuk kockákra.
Egy kis vajon dinszteljük meg a hagymát egy lábasban. Egy maréknyit tegyünk félre a tálaláshoz.
Ha puha, adjuk hozzá a krumplit, sózzuk-borsozzuk, majd öntsük hozzá az alaplevet. Ha forr, vegyük lejjebb a lángot, gyöngyözve főzzük, míg a krumpli meg nem puhul.
Botmixerrel turmixoljuk le, majd adjuk hozzá a tejszínt, fűszerezzük, ha szükséges.
Melegen, hagymakarikákkal tálaljuk.
Egy kis vajon dinszteljük meg a hagymát egy lábasban. Egy maréknyit tegyünk félre a tálaláshoz.
Ha puha, adjuk hozzá a krumplit, sózzuk-borsozzuk, majd öntsük hozzá az alaplevet. Ha forr, vegyük lejjebb a lángot, gyöngyözve főzzük, míg a krumpli meg nem puhul.
Botmixerrel turmixoljuk le, majd adjuk hozzá a tejszínt, fűszerezzük, ha szükséges.
Melegen, hagymakarikákkal tálaljuk.
Fotó: Getty Images
Címkék: