Szupergyors vajas kevert süti - Érdemes két tepsivel sütni, úgyis felfalják a vendégek
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Ezt az alapreceptet tényleg érdemes megtartani, számtalan módon lehet felturbózni, a tésztája pedig nagyon omlós, napokig puha marad.
Ha olyan sütireceptet keresel, amit pillanatok alatt, pár egyszerű alapanyagból össze lehet dobni, ráadásul még nagyon puha és finom is, ne kutass tovább. Az alábbi vajas kevert süti minden kritériumnak megfelel, kb. 10 perc munkát kell rászánni, ráadásul a sok vajnak, tojásnak és joghurtnak köszönhetően nagyon puha és omlós a tésztája.
Ezt a szuperegyszerű alapreceptet a végtelenségig lehet variálni, bármilyen plusz hozzávalóval fel lehet dobni: mehet bele kockákra vágott körte, alma, bogyós gyümölcs, csokidarabok, de a liszt egy részét is le lehet cserélni darált dióra vagy mandulára. Amit viszont nem érdemes kihagyni az alapreceptből sem, az a vaníliakivonat, ad egy kis pluszt a kevert süti ízéhez.
Érdemes belőle rögtön dupla adagot bekeverni, mert biztosan el fogják kapkodni az asztalról, ráaásul akkor mindkét tepsi sütit másképpen ízesítheted.
Vajas kevert süti
Hozzávalók 15 szelethez
- 200 gramm liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 225 gramm vaj
- 200 gramm cukor
- 4 darab tojás
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 4 evőkanál joghurt
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
Vajazzunk ki egy kb. 20x25 centiméteres jénait vagy kerámia sütőtálat.
Szitáljuk egy tálba a lisztet és a sütőport, keverjük bele a sót is.
Egy másik tálban robotgép segítségével keverjük habosra a cukrot és a vajat. Egyesével adjuk hozzá a tojásokat, midegyiket alaposan keverjük el benne. Keverjük hozzá a vaníliakivonatot és a joghurtot is.
Kisebb adagokban forgassuk bele a lisztes keveréket is, keverjük alaposan össze, míg egynemű nem lesz a tészta. Ha szeretnénk, ilyenkor kell beleszórni a gyümölcsöt, csokit.
Öntsük a tésztát az előkészített formába, majd süssük 20-25 percig, míg a teteje aranybarna nem lesz. Ha kész, hagyjuk 5 percet hűlni, majd szeleteljük fel, langyosan, vaníliás cukorral kikevert porcukorral megszórva tálaljuk.
Tipp: ha a teteje már nagyon barna, de a belseje még nem sült át, takarjuk le egy darab alufóliával, úgy süssük tovább.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors