Van gyereked? Akkor szükséged van egy gofrisütőre, és erre a receptre!
A legjobb gofri receptje
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Tejszínhabbal és csokival összekent arc és kéz, kaján vigyor az utolsó falat után, teljes elégedettség és jóllakottság akár egy szelet után is - a jó gofri ismertetőjegyei. Már ha nem spóroljuk ki az anyagot belőle. Ez márpedig kulcskérdés: ímmel-ámmal megtámogatott gofrit enni nem is érdemes.
Megfigyelésem szerint a gyerekbandázós hétvégék legnépszerűbb étele a gofri, és nem véletlenül. A gyerekek ugyebár mindig borzalmasan megéheznek a túlélőzésben, a szarvasok levadászásában, és az új civilizáció építésében (lerombolásában), ezért aztán valami tényleg kalóriadús (és lehetőleg édes) ételre van szükségük, amivel kihúzhatják. Lehetőleg olyanra, amihez minden van otthon, és nem kell miatta órákon át a tűzhely mellett állni.
A gofri tehát az anyák megmentője, de csak akkor, ha megfelelő minőségű rávaló is akad otthon. Adunk is néhány ötletet. Tejszínhab, csokiöntet (olvasztott csoki), karamell, darabos lekvár, nutella, gyümölcs, puding. Hedonisták csorgathatnak rá mézet, tapaszthatnak bele dióféléket, szóval bármi mehet rá, ami akad. Csak sok legyen!
Fő a tojáshab
Egy gofritésztát elkészíteni nem tartozik az embert próbáló feladatok közé, legfeljebb annyival tart tovább, mint egy palacsintatésztát kikeverni (1:25-ös szintidővel tudjuk), hogy külön fel kell verni a tojásfehérje habot. Innentől viszont már sokkal haladósabb, mert egy jól megpakolt gofrival simán jóllakik egy gyerek (felnőtt), vagyis fejenként 1-2 darabnál többet nem is kell sütni.
A legjobb gofri
Hozzávalók 1 adaghoz
- 3 darab tojás
- 12 dekagramm vaj
- 10 gramm vaníliás cukor
- 12 dekagramm cukor
- 4 deciliter tej
- 1 darab reszelt citromhéj
- 40 dekagramm liszt
- 1 zacskó sütőpor
Elkészítés:
2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a masszába.
3. Gofrisütőben megsütjük.
Az édes gofrihoz nagyon jól passzol az eper, a banán, a málna és a barack, de megkenhetjük lekvárral, nyomhatunk rá tejszínhabot, meglocsolhatjuk olvasztott étcsokival, szórhatunk rá mandulát, kókuszreszeléket vagy mogyorót is. Egyik sem fog ártani neki.