
Selymes, vaníliás körteleves leheletnyi fahéjjal fűszerezve – Kókuszkrémmel készítve isteni

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Krémes, sajtos mexikói kukoricasaláta: izgalmas köret húsok mellé

Mennyei habos piskóta csokimázzal: tejfölmousse borítja a puha tésztát

Extrán ropogós rántott halrudacskák: ebben nincs adalékanyag

Így távolítsd el a vízfoltokat a faasztalokról: 5 bevált tippet mutatunk

A legkrémesebb ramen mogyoróvajjal: egy hétköznap estébe is belefér
Mindennapi ízek, együtt azonban olyan kombinációt alkotnak, hogy mindenkit levesznek majd a lábáról.
Ha villámgyorsan, az utolsó pillanatban kell finom, mégis különleges levest tálalni a vendégeknek, amely az ünnepi asztalon is megállja a helyét, a vaníliás körtekrémleves az egyik legjobb választás. Fél órán belül elkészül, nem kell hozzá sok minden és könnyedén feldobható illatos karácsonyi fűszerekkel.
Az én verziómba fahéj és vanília került, de szegfűszeggel, szerencsendióval is lehet ízesíteni. A vanília cukor, illetve pudingpor formájában fő a levesbe, de ha van otthon, vaníliarúd frissen kikapart magjával érdemes készíteni.
A leves selymes állagáról a tejszín gondoskodik, de most egy picit változtatni szerettem volna a megszokott ízeken, így kókuszkrémmel készítettem. A kókusz csak enyhén érződik, viszont igazán selymes lesz tőle a leves, nagyon jól passzol a körtéhez.
Vaníliás körtekrémleves

Hozzávalók 6 adaghoz
- 8 darab körte
- 1 teáskanál fahéj
- 2 deciliter kókuszkrém
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál vaníliás pudingpor
- 1 csipet só
- 1 liter víz
- 4 evőkanál barna cukor
Elkészítés:
A körtéket hámozzuk meg, vágjuk ki a magházukat, majd vágjuk őket kockákra. Tegyük egy lábasba.
Szórjuk rá a cukrot, vaníliás cukrot, fahéjat, sót, keverjük alaposan össze. Öntsük fel kb. 1 liter vízzel, majd tegyük a gáztűzhelyre. Forrástól számítva kb. 15-20 percig főzzük, míg teljesen puha nem lesz. Ha kész, botmixerrel pürésítsük.
A kókusztejszínt keverjük alaposan össze a pudingporral, majd adjunk hozzá 1 merőkanálnyit a forró levesből folyamatos kevergetés mellett. Ha egyneműre elkevertük, öntsük óvatosan vissza a levesbe, közben folyamatosan kevergessük.
Újraforrástól számítva 2 percig főzzük, majd kapcsoljuk le alatta a lángot. Melegen, de hidegen tálalva is isteni.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors