Villámgyors barackos süti ropogós morzsa alatt - ezt feltétlen ki kell próbálnod!
A legnyáribb sütemény vaníliával, citrommal, kókusszal és sárgabarackkal
2
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Valami villámgyors, sárgabarackos süti jól jönne már, ugye? Itt a szezon, a piacokon mindenhol sárgabarack van, nosza, vegyél egy kilóval többet, hogy kerülhessen a süteménybe is. Ígérjük, negyed óra alatt végzel vele.
Különösen szeretjük az olyan sütiket, aminek csak össze kell keverni, az alapanyagait, és már mehetnek is a sütőbe. Azok pedig kimondott kedvenceink, amiknek a tetején morzsa van, ami gusztusos-ropogósra sül. És ha még kókusz és gyümölcs is van benne, az maga a mennyország.
A sárgabarack, a kókusz, a citrom és a vanília kombinációjánál nincs nyáribb, napsütéses hangulatúbb íz. Ezt a tésztát ráadásul robotgépben is gyorsan összedobhatjuk, csak a megfelelő sorrendben kell szórni a tálba a hozzávalókat.
A barackokkal sem kell sokat foglalkozni, mossuk meg, vágjuk félbe és pöcköljük ki a magot, és már mehet is a két tésztaréteg közé, majd be a sütőbe. Édes-savanyú-gyümölcsös-kókuszos vaníliás csoda lesz a jutalmunk.
Kókuszos-sárgabarackos morzsasüti
Hozzávalók 8 adaghoz
- 20 dekagramm liszt
- 7 gramm sütőpor
- 5 gramm szódabikarbóna
- 10 dekagramm kókuszreszelék
- 20 dekagramm vaj
- 1 darab tojás
- 1 evőkanál citromlé
- 0.5 kilogramm sárgabarack mag nélkül
- 4 evőkanál babapiskóta vagy zsemlemorzsa
- 2 evőkanál vaníliás porcukor
Elkészítés:
Az első négy hozzávalót elkeverjük, akár késes robotgépben is összedobhatjuk.
A hideg vajat darabokra vágjuk, a citromlével elkevert egész felvert tojást a vajjal együtt adjuk a lisztes keverékhez és csak addig pörgetjük, míg ezzel is épp elkeveredik a tészta, de még rögös marad. De kézzel is összemorzsolhatjuk, természetesen.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra, és egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A tészta 2/3-át elosztjuk a forma alján, nedves kézzel lenyomkodjuk. A durvára tört babapiskótával megszórjuk, a barackokat a kimagozott felükkel felfelé szorosan rárakosgatjuk, megszórjuk a vaníliás porcukorral és a tészta maradék egyharmadát is rámorzsáljuk, hogy rögös maradjon – ha van még egy kis kókuszreszelékünk, azzal is megszórhatjuk.
Betoljuk a sütőbe a tepsit, és vissza is vesszük a hőmérsékletet 175 fokra. Ha a teteje félidőben nagyon barnulni kezd, dobjunk rá egy sütőpapírt vagy alufóliát.
Nagyjából 40 perc alatt sül meg, szeletelés előtt hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd a sütőpapírral együtt emeljük ki a tepsiből, tegyük deszkára, és már vághatjuk is.
A hideg vajat darabokra vágjuk, a citromlével elkevert egész felvert tojást a vajjal együtt adjuk a lisztes keverékhez és csak addig pörgetjük, míg ezzel is épp elkeveredik a tészta, de még rögös marad. De kézzel is összemorzsolhatjuk, természetesen.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra, és egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A tészta 2/3-át elosztjuk a forma alján, nedves kézzel lenyomkodjuk. A durvára tört babapiskótával megszórjuk, a barackokat a kimagozott felükkel felfelé szorosan rárakosgatjuk, megszórjuk a vaníliás porcukorral és a tészta maradék egyharmadát is rámorzsáljuk, hogy rögös maradjon – ha van még egy kis kókuszreszelékünk, azzal is megszórhatjuk.
Betoljuk a sütőbe a tepsit, és vissza is vesszük a hőmérsékletet 175 fokra. Ha a teteje félidőben nagyon barnulni kezd, dobjunk rá egy sütőpapírt vagy alufóliát.
Nagyjából 40 perc alatt sül meg, szeletelés előtt hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd a sütőpapírral együtt emeljük ki a tepsiből, tegyük deszkára, és már vághatjuk is.
Címkék: