Villámgyors mandulás, aszalt sárgabarackos, fehércsokis csoda, gondtalan nyári délutánokra
Finom mandulás keksz
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Csupa napsütés keksz: az aszalt barack a nyarat idézi, a fehércsoki a lágy, édes puhaságot adja, a manduladarabok pedig kölcsönöznek némi ropogósságot a sütinek. Igazi expressz édesség: elkeverjük, kigolyóbisozzuk és már lehet is sütni.
Gyors és finom keksz receptből sosem elég, ki tudja, délután lehet, hogy éppen kedved szottyan sütni egy ilyet a teraszon limonádézgatáshoz, edzés helyett. Persze, tudjuk, hogy ilyen, mármint, hogy ellinkeled az edzést, sosem fordulhat elő, de hátha mégis.
Szóval, vannak azok a sütemények, amikhez az ember önkéntelenül a napsütést, az édes semmittevést, a gondtalanságot társítja gondolatban, és ez éppen ilyen. Nem véletlen, ha egy sütit ilyen egyszerű összedobni, akkor mitől is feszülnénk? Főleg nyáron.
Csereszabatos
Természetesen akkor sincs semmi, ha a hozzávalókat egy kicsit megvariálod, akár ízlés, akár az otthon fellelhető anyagok szerint. A mandulát például helyettesítheted törökmogyoróval, az aszalt sárgabarackot vörösáfonyával, vagy akár szilvával (oké, érzem, gyenge próbálkozás, az aszalt sárgabaracknál nincs finomabb, talán csak az aszalt eper), a fehércsoki helyett pedig jó lesz a dugi Milka is, ha mogyorós, annál jobb. De csak ha hirtelen tör rád a sütivágy, különben érdemes felkészülni, és hűen végrehajtani a recept utasításait. Higgyétek el, ez így jó!
Finom mandulás keksz
Hozzávalók 2 adaghoz
- 10 dekagramm vaj
- 6 dekagramm cukor
- 1 darab tojás
- 10 dekagramm liszt
- 0.5 kávéskanál sütőpor
- 5 dekagramm fehércsokoládé apró kockára vágva
- 5 dekagramm aszalt barack kis kockára vágva
- 5 dekagramm mandula durvára vágott
Elkészítés:
A puha vajat a cukorral kézi mixerrel pár perc alatt habosra keverjük.
Hozzáadjuk a tojást, jól elmixeljük, majd belekeverjük a sütőporral jól elkevert lisztet.
Beleforgatjuk a 4 dekányi csokit, az aszalt barackot és a mandulát.
A puha masszából nedves kézzel kisebb diónyi gombócokat formázunk.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, egymástól távolabb rakosgatva 180 fokos sütőben 9-11 percig sütjük, míg a szélei aranybarnák lesznek.
A tepsin hűtjük ki, a maradék fehércsokit mikróban óvatosan felolvasztjuk, és áthúzzuk vele a kekszeket.