Virsli perectésztába csomagolva: baráti beszélgetések mellé tökéletes választás

vtcover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A virsli tésztába csomagolva kiváló vendégváró, de ha újítanál a bevált recepten, kelt vagy leveles tészta helyett más ruhát is kaphat.

Sós finomságok közül a perec régi kedvenc, amely többféle változatban is készülhet. Lehet klasszikus vizes tésztájú, melyet elő kell főzni sütés előtt, úgy lesz meg a tipikus textúrája, de tejből is lehet tésztát gyúrni, és még a töltött fajtákat is muszáj megemlíteni, nagy kedvenc a sonkás-sajtos perec.

Maradva a hagyományos, sűrű tésztánál, virslidarabok köré tekerve is kipróbálhatod. Teljesen más lesz, mintha leveles tésztába csomagolnád, esti meccsnézéshez, baráti összejövetelekhez remek harapnivaló, akár még mártogatóst is kínálhatsz a falatkák mellé.

Virsli perectésztába csomagolva

vtct

Hozzávalók 30 darabhoz

  • 1.5 dl langyos víz
  • 0.5 teáskanál cukor
  • 5 g porélesztő
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 csipet
  • 3 dkg vaj
  • 10 darab virsli
  • 1 l víz
  • 7 g sütőpor vagy szódabikarbóna
Recept idők

Elkészítés:

A langyos vízbe keverjük bele a cukrot és az élesztőt, körülbelül 5 percig hagyjuk állni, ezalatt felfut az élesztő.

A lisztet szitáljuk tálba, adjuk hozzá a sót, az olvasztott vajat és a felfutott élesztőt, az alapanyagokat dolgozzuk össze, dagasszunk tésztát, amit fedjünk le és meleg helyen 1 órán át pihentessünk.

A pihenőidő alatt a tészta a duplájára kel. Borítsuk enyhén lisztezett felületre, dolgozzuk át, majd nyújtsuk fél cm vastag téglalapra, vágjunk belőle 10 cm hosszú, 1 cm széles csíkokat.

A virslit vágjuk 3-4 cm-es darabokra.

Fogjunk egy tésztacsíkot és tekerjük a virslidarab köré.

A vizet tegyük fel forrni, adjuk hozzá a sütőport vagy a szódabikarbónát, majd amikor forr, tegyük bele a tésztába csomagolt virslit és főzzük 30 másodpercig. Utána szedjük ki, helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.

Az előfőzött virsliket toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe és süssük 10-15 percig.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon