Vodka-cseresznye koktél: ezzel koccints Valentin-napon
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Két hozzávalóból készül ez a rubinvörös koktél, de vigyázzunk vele, nem olyan gyenge, mint amilyennek látszik.
Valentin-nap a szerelmesek napja, sokan mennek ilyenkor étterembe vagy ülnek be egy hangulatos koktélbárba, pedig otthoni körülmények között is készíthetünk romantikus vacsorát. Süssünk-főzzünk a párunkkal együtt valami finomat, szuper közös program, aperitifnek pedig keverjünk egy vodkás-cseresznyés koktélt.
Kevés egyszerűbb koktél van ennél, csak össze kell önteni a vodkát és a cseresznyelikőrt 1:1 arányban, de vigyázzunk, csalóka a végeredmény, édes és könnyen csúszik, közben viszont elég ütős. Ha kicsit lazábbra készítenénk, akkor 2 rész vodkához 1 rész cseresznyelikőrt és 1 rész cseresznyelevet adjunk.
Vodka-cseresznye koktél
Hozzávalók 1 pohárhoz
- 60 milliliter vodka
- 60 milliliter cseresznyelikőr
- ízlés szerint jég
- a díszítéshez piros gyümölcsök
Elkészítés:
Tegyük a jeget a pohárba.
Öntsük rá egyszerre a vodkát és a cseresznyelikőrt, hogy jól összekeveredjenek.
Piros gyümölcsökkel díszítve kínáljuk.
Fotók: Getty Images