Vitamindús, fűszeres vörösáfonya chutney – Édes és sós ételekhez is tökéletes
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Egészen izgalmas ez a fűszeres, pikáns chutney, amely vörösáfonyából és almából készül.
A vörösáfonya annyira csodás és egészséges gyümölcs, hogy minden, ami belőle készül, szintén isteni lesz. Ha nincs friss, szárított vörösáfonyával is dolgozhatunk, az egy kicsit édesebb, mélyebb ízt ad.
Ez a chutney sűrűbb lekvárrá áll össze, amelyen az alma íze finomít kicsit. A titka, hogy lassú tűzön kell főzni, hogy az ízek jól összeérjenek. A vörösáfonya chutney húsok mellé, de kalácsra kenve is tökéletes.
Vörösáfonya chutney
Hozzávalók 4 adaghoz
- 50 gramm cukor
- 2 evőkanál barna cukor
- 0.5 teáskanál fahéj
- 1 csipet bors
- 0.5 kávéskanál szegfűszeg
- 250 milliliter víz
- 75 gramm aszalt áfonya
- 0.5 darab alma
Elkészítés:
Az amát hámozzuk meg, kockázzuk fel.
Egy serpenyőbe tegyük bele a cukrot, a barna cukrot, a fahéjat, a borsot és a szegfűszeget. Öntsük hozzá a vizet, majd hagyjuk forrni néhány percig.
Adjuk hozzá az áfonyát és az almát. Vegyük lejjebb a lángot, keverjünk rajta egyet, majd hagyjuk forrni 15 percig, amíg teljesen puha nem lesz benne az áfonya.
Fotó: Getty Images