Tápláló avokádós csirkesaláta: ezután senki nem marad éhes
Az avokádós csirkesaláta fanyar öntettel tálalva tápláló, egészséges, és úgy laktat, hogy mégsem nehezíti el a gyomrot.
Bár nevében saláta, valójában sokkal inkább főfogás ez az isteni étel, főleg, ha a klasszikus receptet szőlővel és csirkével egészíted ki. Eredetileg csak alma, zeller és majonéz alkotta a Waldorf-salátát, utána egészült ki a dióval, majd egyre gyakrabban szőlővel is.
Az alábbi receptbe vajpuhára sült csirke is került. Hogy igazán szaftos legyen a hús, olajjal lekenve, magas hőfokon süsd, és hagyd pihenni pár percig, mielőtt összevágod.
Ha több időd, kedved van, házi majonézzel készítsd el a salátát, sokkal finomabb lesz úgy, és hogy ne legyen túl tömény a dresszing, egy kevés tejföllel lágyíts az ízén.
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
A csirkemelleket tisztítsuk meg, kenjük le olajjal, sózzuk, borsozzuk mindkét oldalukat. Toljuk a sütőbe 20-25 percre, míg átsülnek belül. Hagyjuk őket pihenni 5-10 percig, majd vágjuk falatnyi darabokra.
A szárzellert vágjuk szeletekre, az almát kockákra. A szőlőt mossuk meg, majd vágjuk félbe. A diót vagy kesut vágjuk durvára.
Tegyük a csirkét, a zölségeket és a kesut egy tálba, keverjünk mindent össze. Mehet rá a majonéz és a tejföl is, majd alapos keverés után sóval, borssal, citromlével ízesítsük.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu