Álomfinom, epres sajttorta sütés nélkül: krémes és nagyon gyümölcsös
Az idény sztárja a sajttorta, aminek a készítésébe biztosan nem fogsz beleizzadni. Sok eperrel a tetején bárkit elkápráztathatsz vele.
Nyáron is jár a desszert, ám a nagy forróságban felér egy kínzással a sütő bekapcsolása. Ilyenkor a legjobb választás, ha sütés nélkül készül az édesség, lehet az pohárdesszert vagy kekszalapú sajttorta.
A zabkekszes alappal készült finomság tetején vastag fehér krém terül el, melyben mascarpone és habtejszín gondoskodik a fejedelmi ízekről, ráadásul citrom is kerül bele. Tálalásnál tovább fokozhatod az élvezeti értékét, ha friss gyümölccsel vagy édes öntettel kínálod a finomságot. Ha pedig nem rajongsz a citromért, akkor egyszerűen hagyd ki, cseréld vaníliakivonatra, vagy fehér csokival bolondítsd a krémet.
A kekszet daráljuk le, majd forgassuk egybe az olvasztott vajjal, utána a kekszes keveréket simítsuk a tortaforma (24 cm-es) aljára.
A mascarponét a porcukorral keverjük össze, majd adjuk hozzá a citrom reszelt héját.
A tejszínt verjük félkeményre, majd a zselatinnal együtt forgassuk egybe a mascarponés keverékkel.
A krémet simítsuk a kekszalapra, majd tegyük hűtőbe 4-5 órára.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu