Puha és levegős amerikai palacsinta zabpehelyből – Egy kevés mézzel lesz igazán finom

zabpelyhes amerikai palacsinta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha elaludtál reggel, és már mindenki éhes, akkor itt az idő, hogy kipróbáld ezt a villámgyors amerikai palacsintát.

A palacsintának szinte senki nem tud ellenállni. A hagyományos is nagy kedvenc, de ha még nem tetted, próbáld ki az amerikai változatot, amelynek sűrűbb a tésztája, a palacsinták kisebbek és pufibbak, levegősebbek. Eheted őket autentikusan, juharsziruppal leöntve és gyümölcsökkel tálalva, de lekvárral vagy mogyorókrémmel is tökéletesek.

Az alapreceptet itt találod, amelyet ízlésed szerint variálhatsz. Ha kicsit egészségesebb változatra vágysz, vagy gluténmentesen étkezel, akkor liszt helyett tegyél banánt a tésztába, az a lényeg, hogy jó érett gyümölcsöt használj.

A zab áldásos hatását nem lehet elégszer hangsúlyozni, úgyhogy süss most ebből a gabonából palacsintát. Durvára, de egészen finomra őrölve is belekerülhet a tésztába. 

Zabpelyhes amerikai palacsinta

zabpelyhes amerikai palacsinta recept

Hozzávalók 6 darabhoz

  • 50 gramm zabpehely
  • 1 darab tojás
  • 2.5 evőkanál joghurt
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 evőkanál méz
  • 1 csipet szódabikarbóna
  • 1 teáskanál kókuszolaj vagy vaj
Recept idők

Elkészítés:

A zabpelyhet daráljuk tetszőleges durvaságúra. A tojást keverjük össze a joghurttal, a vaníliakivonattal és a mézzel, majd adjuk hozzá a zabpelyhet és a szódabikarbónát. 

Egy palacsintasütőt forrósítsunk fel, majd vegyük a közepesnél egy kicsit alacsonyabbra a hőmérsékletet. Kenjük meg a zsiradékkal. Kanalazzunk bele egy adag tésztát, amikor a széle elkezd barnulni és a tészta is buborékossá válik, akkor egy határozott mozdulattal fordítsuk meg a palacsintát, és a másik oldalát is süssük 1-2 percig.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük