Puha zebrapiskóta: a mutatós süti tetejére fényes csokimáz kerül

zpcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A puha, szép magasra megemelkedett piskóta két színben, mesés ízben készül, a tetején pedig csokimáz roppan.

A piskóta alaprecept, a sütéssel ismerkedőknek ezzel érdemes kezdeniük a mesterséget, utána jöhetnek a roládok, torták és a két színben tündöklő csodák, mint amilyen az alábbi süti is. Utóbbiban vaníliás és kakaós íz keveredik, nagyon mutatós desszert, amit reggelire, egy pohár tej mellé is öröm elfalatozni.

A két színnel bátran lehet játszani, ha szeretnéd, keverj a fehér masszába fahéjat, kakaó helyett pedig kávéval is dolgozhatsz. Ha pedig kedveled a csokit, bátran simíts csokimázat a kihűlt tészta tetejére.

Zebrapiskóta csokimázzal

zpct

Hozzávalók 6 személyre

  • 375 gramm finomliszt
  • 1 tasak (7 g) sütőpor
  • 1 csipet
  • 200 gramm cukor
  • 200 gramm vaj
  • 4 darab tojás
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 290 milliliter tej
  • 25 gramm kakaópor (cukrozatlan)
  • 250 gramm csoki
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáljuk keverőtálba, keverjük egybe a sóval és sütőporral.

A puha vajat a cukorral keverjük habosra, majd a tojásokat egyenkét adjuk hozzá a vaníliakivonattal együtt.

Az alaposan kikevert vajas-tojásos masszába apránként adagolva forgassuk bele a lisztet, közben 240 milliliter tejet is adagoljunk hozzá.

A kakaót a maradék tejjel keverjük egybe, majd forgassuk hozzá a fehér massza felét.

A formát (24 centiméter) vajazzuk ki vagy béleljük ki sütőpapírral.

A forma közepére először kanalazzunk 1 evőkanál fehér tésztát, majd annak a tetejére egy kakaósat, ezt addig ismételjük, amíg elfogy a tészta.

A süteményt toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe, süssük 40-55 percig, sütés alatt érdemes tűpróbát alkalmazni.

A csokit vízgőz felett olvasszuk fel, majd a kihűlt piskóta tetejére csorgassuk rá.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük