
Krémes piros pesztó ricottával keverve: gyors és egyszerű recept
Tíz perc alatt elkészül az ízekben gazdag kence, melyet öröm kenyérre kenni, és tésztával egybeforgatva is mennyei.
A húsvéti sonka- és tojáscunami közben sosem árt egy kis lazítás, ami a gyomornak is jót tesz a hosszú hétvégén. Ennek apropóján most egy zöldborsós pesztóreceptet mutatunk, ami alig negyedóra alatt elkészül, és csak friss pirítós kell mellé.
A keverékbe fokhagyma, parmezán és olívaolaj is kerül, a pirítós mellé pedig koktélparadicsom-szeleteket is kínálhatsz.
A fokhagymát tisztítsuk meg, a parmezánt reszeljük le.
A zöldborsót olvasszuk ki, vagy ha friss, pároljuk meg egy kevés zsiradékon.
A pesztóhoz a zöldborsót, a fokhagymát, a parmezánt, a sót és a borsot is tegyük a robotgépbe. Dolgozzuk jól össze, majd lassan csurgatva adjuk hozzá a olívaolajat, és addig keverjük, amíg egynemű krém nem lesz.
Kóstoljuk meg, majd ízlés szerint adjunk hozzá még sót és borsot. Tegyük át egy kis tálba, majd tegyük félre.
Készítsük el a kenyeret.
A paradicsomot mossuk meg, majd vágjuk félbe.
Szeleteljük fel a kenyeret, majd a szeletek mindkét oldalát óvatosan locsoljuk meg olívaolajjal. Forrósítsunk fel egy grillserpenyőt, és a kenyerek mindkét oldalát süssük aranybarnára kb. 1-2 perc alatt.
Az átpirult kenyereket tegyük tányérra, majd kenjük meg őket az elkészült pesztóval.
Díszítsük őket a paradicsommal, és már tálalhatjuk is.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu