Krémes zöldborsópesztó: szuper mártogatós vagy szendvicskrém

2
Nyomtatás
zoldborsopeszto
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a fogás egy ínycsiklandozó, mindössze 15 perc alatt elkészíthető kence, amit mártogatósként és szendvicskrémként is felhasználhatsz.

A húsvéti sonka- és tojáscunami közben sosem árt egy kis lazítás, ami a gyomornak is jót tesz a hosszú hétvégén. Ennek apropóján most egy zöldborsós pesztóreceptet mutatunk, ami alig negyedóra alatt elkészül, és csak friss pirítós kell mellé.

A keverékbe fokhagyma, parmezán és olívaolaj is kerül, a pirítós mellé pedig koktélparadicsom-szeleteket is kínálhatsz. 

Zöldborsópesztó

zoldborsopeszto

Hozzávalók 4 személyre

  • 290 g friss vagy mirelit zöldborsó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 50 g reszelt parmezán
  • 1 tk.
  • 5 ek. olívaolaj
  • 0.25 tk. bors

A kenyérhez:

  • 1 db bagett
  • 5 ek. olívaolaj
  • 8 db koktélparadicsom
Recept idők

Elkészítés:

A fokhagymát tisztítsuk meg, a parmezánt reszeljük le.

A zöldborsót olvasszuk ki, vagy ha friss, pároljuk meg egy kevés zsiradékon.

A pesztóhoz a zöldborsót, a fokhagymát, a parmezánt, a sót és a borsot is tegyük a robotgépbe. Dolgozzuk jól össze, majd lassan csurgatva adjuk hozzá a olívaolajat, és addig keverjük, amíg egynemű krém nem lesz.

Kóstoljuk meg, majd ízlés szerint adjunk hozzá még sót és borsot. Tegyük át egy kis tálba, majd tegyük félre.

Készítsük el a kenyeret.

A paradicsomot mossuk meg, majd vágjuk félbe.

Szeleteljük fel a kenyeret, majd a szeletek mindkét oldalát óvatosan locsoljuk meg olívaolajjal. Forrósítsunk fel egy grillserpenyőt, és a kenyerek mindkét oldalát süssük aranybarnára kb. 1-2 perc alatt.

Az átpirult kenyereket tegyük tányérra, majd kenjük meg őket az elkészült pesztóval.

Díszítsük őket a paradicsommal, és már tálalhatjuk is.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon