Szaftos húsos ragu zöldborsóval és paradicsommal – Mirelit borsóból is tökéletes lesz
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Egészen kevés munka van ezzel a paradicsomos raguval, zöldborsóval és hússal tökéletes egytálétel lesz belőle.
Szeretem az egyszerű fogásokat, amelyekben hús és zöldség is van, gyorsan elkészíthetők, laktatók és biztos, hogy mindenki szeretni fogja őket. Szerencsére még van finom paradicsom, ami ennek a ragunak az alapja, zöldborsóból pedig mirelit is mehet bele nyugodtan. Ha csirkehúsból készül, akkor sokkal gyorsabban elkészül, ha marhából vagy sertésből, akkor kicsit több időt kell neki hagyni.
Nagy előnye, hogy biztosan van otthon hozzá minden, még a boltba sem kell rohangálni. A paradicsomos alapú ételek amúgy is biztosan sikert arartnak még a legválogatósabb gyerekek körében is.
Zöldborsós ragu
Hozzávalók 4 adaghoz
- 500 gramm paradicsom
- 400 gramm csirkemell/disznóhús/marhahús
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál kakukkfű
- 1 kávéskanál (füstölt) paprikapor
- 450 gramm zöldborsó (friss vagy mirelit)
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 300 milliliter paradicsomlé
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A paradicsomok héját húzzuk le. Ez úgy megy a legkönnyebben, ha először forró vízbe tesszük őket, utána már könnyedén megszabadulhatunk a héjuktól. Vágjuk kockákra, a hagymát is kockázzuk fel.
A húst tisztítsuk meg, tegyük egy papírtörlőre száradni, majd kockázzuk fel. Sózzuk, borsozzuk.
Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, pirítsuk meg rajta a húst. Vegyük ki, tegyük egy tányérra és takarjuk le. A hagymát is dinszteljük meg, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a paradicsomot, keverjük össze, majd tegyük vissza a húst is. Ízesítsük kakukkfűvel és füstölt paprikával. Tegyük rá a paradicsompürét, majd öntsük rá a paradicsomlevet is. A végén jöhet a zöldborsó. Fedő alatt 20 perc alatt pároljuk meg. Ha nem csirkével dolgozunk, hagyjunk neki több időt párolódni még a zöldségek nélkül.
Fotó: Getty Images