Joghurtos krumplisaláta friss tavaszi retekkel: húsok mellé vagy magában is tökéletes
Igazán frissítő lesz a krumplisaláta, ha retekkel gazdagítod, és joghurtos öntettel tálalod.
Ez a recept alapvetően minden évszakban jó választás, hisz krumplit mindig vehetsz, de most annyiban szezonálisra vettem, hogy újkrumplival és friss, harsogó zöldhagymával készítettem el.
Az újkrumplit pucolni sem kell, gyorsabban megfő, és a keményítőtartalma is alacsonyabb, mint az öregburgonyáé, így szezonban érdemes sokszor készíteni, akár tepsiben sütve is. A zöldfűszerek elképesztően jól állnak az újkrumplinak, így ennek a salátának is, ne sajnáld belőle.
Egy kisebb tálkában keverjük össze az alaplevet, a fehérbort és az apróra vágott zöldhagymát.
A krumplikat tisztítsuk meg (ha újkrumplival dolgozunk, nem is kell hámozni), majd sós vízben főzzük 15-20 percig, vigyázva, hogy ne puhuljon meg nagyon, mert akkor szétesik. Szűrjük le, majd vágjuk félbe vagy negyedbe, nagyságtól függően. Tegyük egy nagy tálba, majd öntsük rá a fehérboros öntetet, és óvatosan forgassuk vele össze.
Egy másik tálban keverjük össze az ecetet, a mustárt, 0,5 teáskanál sót és borsot. Óvatosan csorgassuk hozzá az olívaolajat. Ezt az öntetet is öntsük a krumplira, majd szórjuk meg a zöldfűszerekkel.
Azonnal tálaljuk.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors
@sobors.hu