Krémes krumplipüré párolt zöldségekkel dúsítva – Mennyei tavaszi fogás
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Vajpuha csirkemell tejfölös szószban: szaftos és omlós lesz a hús
Ropogós
Selymes, kávés vajkrémmel töltött macaron: gasztroajándéknak is szuper
Sűrű, zamatos sültkelbimbó-krémleves: tejszíntől selymes
Krémes sós karamell házilag: csupán 4 hozzávalóból készül
Isteni, tartalmas túrós rakott tészta: sok sajt pirul a tetején
Fenséges kelt tésztás sütemények: ezekre megéri rászánni az időt
Színes zöldségek roppannak a puha krumplipürében, amely húsok mellé tökéletes tavaszi köret lehet.
A krumplipüré az egyik legfinomabb köret, egyszerű elkészíteni, csupán néhány apróságra kell odafigyelni, hogy igazán krémes legyen. Az alapot nagyon sokféleképpen variálhatod, használj hozzá bátran vajat vagy akár tejfölt is. A püré parmezánnal és olívaolajjal még selymesebb lesz, érdemes így is elkészítened.
Fontos, hogy a krumpli magas keményítőtartalmú legyen, hogy minél krémesebb pürét készíthess belőle. Ezekkel a technikákkal biztosan finom lesz a köreted.
Roppanós zöldségekkel keverve pedig tavasziassá varázsolhatod a krumplipürét. Igazából magában is teljes értékű fogás, de természetesen húsok mellé is kínálhatod.
Zöldséges krumplipüré
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 kilogramm krumpli
- 200 milliliter tej
- 100 gramm vaj
- 100 gramm zöldborsó (friss vagy fagyasztott)
- 2 szál sárgarépa
- 0.5 darab kaliforniai paprika
- 50 gramm brokkoli
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A meghámozott és felkockázott krumplit sós vízben főzzük puhára. Törjük össze, majd felváltva adagoljuk hozzá a tejet és a vajat. Sózzuk, borsozzuk.
Egy serpenyőben olvasszunk meg egy evőkanál vajat, pároljuk meg rajta a zöldségeket. Ügyeljünk arra, hogy roppanósak maradjanak. Forgassuk hozzá a krumplipüréhez őket, forrón tálaljuk.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors