Olasz tésztasaláta paradicsommal, bazsalikommal: hidegen és melegen is isteni
Ha külön-külön szereted a capresét és a tésztát, akkor próbáld ki együtt! Kellemesen üde, és nagyon ízletes.
Nyáron tökéletes választás ez a jól behűtött saláta, gyorsan kész, laktató, és tele van vitaminnal a zöldségeknek köszönhetően. Bár majonézes öntet koronázza meg, nem lesz túl tömény vagy nehéz, ugyanis joghurt lágyítja.
Szinte bármilyen zöldséget a tészta mellé keverhetsz, érdemes roppanósat választani, a szárzeller, a paprika, a lila hagyma tökéletes, de zöldborsó, reszelt répa is mehet bele, sőt, akár sajttal is gazdagíthatod. Hogy még laktatóbb legyen, mi főtt tojást is kevertünk bele, ha pedig nem szempont, hogy vega legyen a fogás, akár csirkemellsonkával is dúsíthatod.
Készítsük elő az alapanyagokat: a tojást főzzük meg forrásban lévő vízben 10 perc alatt. Ha kész, szűrjük le, öntsük fel hideg vízzel, pucoljuk meg őket. Kockázzuk össze a tojást.
Ezzel egy időben a tésztát is főzzük al dentére enyhén sós vízben. Az utolsó 2-3 percben mellédobhatjuk a zsenge borsót is. Szűrjük le, öblítsük át hideg vízzel. Tegyük félre lecsöpögni.
A paprikát, zellert mossuk meg, előbbit vágjuk kockákra, utóbbit szeletekre. A répát pucoljuk meg, reszeljük le, a hagymát hámozzuk meg, vágjuk finomra. A petrezselymet aprítsuk össze.
Egy kis tálban keverjük össze a dresszing hozzávalóit.
Egy nagyobb tálban keverjük össze a saláta hozzávalóit, öntsük nyakon a dresszinggel, alaposan forgassuk egybe.
A hűtőben tároljuk tálalásig.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu