Egyben sült karaj szalonnával és hagymával töltve: a hús szaftos és omlós
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Őszi almáspite-smoothie: mesésen krémes és fűszeres
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
A kialakított zsebekbe sok finomság kerülhet, sajt, sonka, szalonna, hagyma vagy vékonyan szeletelt gomba.
Az egyben sült hús ínycsiklandó, bármit is pakolj bele, egy kis szalonnának mindig jusson benne hely, mert úgy szaftos lesz a végeredmény. Ha nem szeretnéd a véletlenre bízni, akkor zsírt is használhatsz a sütésnél, illetve 1-2 deciliter alaplé is kerülhet rá. A megmaradt levet soha ne öntsd ki, forrald egybe, és tálalásnál kínáld a hús mellé, öntözd meg vele.
Mártást a hús mellé!
Bármilyen sült is kerüljön az asztalra, ízletes mártással nemcsak finomabb, hanem szaftosabb is lesz. A zsebes karaj mellé barna, paradicsom-, bor- és almamártás is remekül illik.
Zsebes karaj
Hozzávalók 6 személyre
- 1 kg csont nélküli sertéskaraj
- 2 kisebb fej vöröshagyma
- 8 dkg szalonna
- só és bors ízlés szerint
- 1 evőkanál pirospaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- kevés olaj
Elkészítés:
A karajt szorosan vagdossuk be, ügyelve, hogy a húst ne vágjuk át teljesen.
A hagymát vágjuk vékony szeletekre.
A szalonnát is vágjuk fel.
A húst alaposan fűszerezzük sóval és borssal.
A pirospaprikát és a reszelt fokhagymát kevés olajjal keverjük egybe.
A karaj zsebeibe ízlés szerint pakoljunk hagyma- és szalonnaszeleteket.
A pirospaprikás olajjal öntözzük meg a húst, ügyelve, hogy mindenhova jusson belőle, a zsebekbe is.
A húst fedjük le fóliával, és toljuk 160 fokosra előmelegített sütőbe. Süssük 160-180 percig, majd távolítsuk el a fóliát, és emeljük a hőfokot 200 fokra, 20-30 perc alatt süssük pirosra.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors