
Egyben sült karaj szalonnával és hagymával töltve: a hús szaftos és omlós

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

A legkrémesebb ramen mogyoróvajjal: egy hétköznap estébe is belefér

Mennyei palacsinta muffinformában sütve: így még puhább és csábítóbb

Isteni, duplán sajtos töltött gomba: krémfehér sajt kerül a kalapokba

Aromás fűszerolajok házilag: öröm velük a főzés

Zöldséges pite gazdagon: szaftos ragu sül a ropogós tésztába
A kialakított zsebekbe sok finomság kerülhet, sajt, sonka, szalonna, hagyma vagy vékonyan szeletelt gomba.
Az egyben sült hús ínycsiklandó, bármit is pakolj bele, egy kis szalonnának mindig jusson benne hely, mert úgy szaftos lesz a végeredmény. Ha nem szeretnéd a véletlenre bízni, akkor zsírt is használhatsz a sütésnél, illetve 1-2 deciliter alaplé is kerülhet rá. A megmaradt levet soha ne öntsd ki, forrald egybe, és tálalásnál kínáld a hús mellé, öntözd meg vele.
Mártást a hús mellé!
Bármilyen sült is kerüljön az asztalra, ízletes mártással nemcsak finomabb, hanem szaftosabb is lesz. A zsebes karaj mellé barna, paradicsom-, bor- és almamártás is remekül illik.
Zsebes karaj

Hozzávalók 6 személyre
- 1 kg csont nélküli sertéskaraj
- 2 kisebb fej vöröshagyma
- 8 dkg szalonna
- só és bors ízlés szerint
- 1 evőkanál pirospaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- kevés olaj
Elkészítés:
A karajt szorosan vagdossuk be, ügyelve, hogy a húst ne vágjuk át teljesen.
A hagymát vágjuk vékony szeletekre.
A szalonnát is vágjuk fel.
A húst alaposan fűszerezzük sóval és borssal.
A pirospaprikát és a reszelt fokhagymát kevés olajjal keverjük egybe.
A karaj zsebeibe ízlés szerint pakoljunk hagyma- és szalonnaszeleteket.
A pirospaprikás olajjal öntözzük meg a húst, ügyelve, hogy mindenhova jusson belőle, a zsebekbe is.
A húst fedjük le fóliával, és toljuk 160 fokosra előmelegített sütőbe. Süssük 160-180 percig, majd távolítsuk el a fóliát, és emeljük a hőfokot 200 fokra, 20-30 perc alatt süssük pirosra.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors