
Így magozd ki könnyen és gyorsan a cseresznyét: bevált trükköket mutatunk

Cikkek


Sütőben sült cukkinifasírt sok sajttal: kívül ropogós, belül puha

Így lesz sűrű az eperdzsem természetes alapanyagokkal – Egyszerű, gyors változat
Ropogós

Spárgás-csicseriborsós édesburgonya: a szezon legjobb töltött batátája

Házi csokitorta egyszerűen: csodaszép és nagyon finom

Szaftos, tejfölös-sajtos csirkemell: sütőben sül aranybarnára

A legjobb lecsóreceptek egy helyen: így készítik az olaszok és a franciák

Felismered a leveléről, milyen gyümölcsről van szó? Kvíz haladóknak
Ezúttal olyan egyszerű, konyhai trükköket mutatunk, amelyekkel már-már szórakoztatóvá is válhat a magozási szeánsz.
Melyik lány ne akasztotta volna gyermekkorában, vagy akár még ma is, a fülére az érett cseresznyeszemeket szárral együtt, mintha azok fülbevalók lennének? Én is megtettem, és megteszem még ma is, amikor a szüleimnél éppen érik a cseresznye.
A szedésnél viszont még nem áll meg az élet, hiszen ahhoz, hogy abból egy finom, magköpködésmentes befőtt, lekvár, esetleg egy finom pite vagy fagylalt készülhessen, muszáj kimagoznunk.

Ehhez mutatunk most néhány kipróbált és olykor talán mókásnak is látszó, egyszerű technikát, amiket te is bátran kipróbálhatsz.
Tortadíszítő fej
A torták díszítéséhez használt kinyomózsákokhoz számos kis műanyag vagy fémfej is tartozik. Esetedben a leghasznosabb az lesz, amelyiknek a fejvége recés, és kb. akkora, mint a cseresznyemag. Fordítsd a talpára a fejet úgy, hogy a fogas végével nézz farkasszemet. Ezután nyomd bele a cseresznyét kb. a közepénél, ahol a mag van, és láss csodát, amikor a magok szinte kiugranak belőle anélkül, hogy magát a gyümölcsöt széttrancsíroznád.

Tölcsér és szívószál
Egy jó tölcsér minden háztartás elengedhetetlen kiegészítője. Szívószál persze már nem biztos, hogy akad, de ha te is szoktál gyorsétterembe járni, akkor biztos, hogy legalább egy szívószálat te is rejtegetsz otthon valahol, mert ha már adják, elfogadod, de nem biztos, hogy fel is használod.
A módszer egyszerű: tedd a cseresznyeszemet egy akkora tölcsérbe, hogy a lyuk kisebb legyen, mint a gyümölcs. Fogd meg a szívószálat, és egyszerűen csak nyomd át a gyümölcsön, és a mag már kint is van.

Trancsírozós trükk
A trancsírozós trükk lényege, hogy egy, az alábbi videóban is látható tepsit helyezel a szemekre, és enyhe nyomást gyakorolva rá, elkezded óvatosan jobbra és balra mozgatni a tepsit. Így a magok egyszerűen kimorzsolódnak majd, bár az is igaz, hogy ez egy nem túl tiszta megoldás. Ha nem sütibe vagy befőttbe tennéd, hanem lekvárba, esetleg püré készül belőle, akkor jó választás lehet.
Fotó forrása: Getty Images