7 tipp, amivel megmentheted az elsózott levest: ezek a praktikák aranyat érnek

Elsózott leves feljavításacov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Alaplé, zöldség, tészta vagy rizs hozzáadása is segíthet, ha véletlenül megborult a só a kezedben a leves készítése közben.

Egy tányér leves minden évszakban jólesik. A hideg napokon inkább a tartalmasabb fajták kerülnek előtérbe, míg a nyári szezonban a krémlevesek és a hideg zöldség- vagy gyümölcslevesek.

Leveskészítés közben érdemes mindig kóstolni, mert előfordulhat, hogy túl sós lesz a végeredmény. A rejtett sók hozzáadása miatt is fennáll ennek a veszélye, értve ezalatt a fűszereket, ételízesítő kockát, tejtermékeket, sajtot.

Ha pedig már megtörtént a baj, akkor se ess kétségbe, korrigáld a hibát! Erre több lehetőséged is van, adunk most néhány tippet, amit érdemes bevetni.

Elsózott leves feljavítása ct
  • Az elsózott levest hígíthatod vízzel vagy alaplével, ez a legegyszerűbb módja, de így hígabb levet kapsz majd végeredményül.
  • Krémleveseknél zsírosabb tejtermékekkel is felöntheted a levet, ilyen a tej, joghurt, tejszín vagy tejföl.
  • Savas alapanyag hozzáadása is segíthet, recepttől függően citromlevet vagy ecetet önts a leveshez.
  • Pluszzöldségeket is adhatsz a leveshez, krumplit, sárgarépát vagy zellert, ezek magukba szívják a só egy részét.
  • Teáskanállal adagolva cukor és méz hozzáadásával is szerencsét próbálhatsz. Ez esetben mindig kóstolj, mennyit kell még a leveshez keverni, illetve ez a megoldás nem mindegyik receptnél működik.
  • Lassítsd a leves főzését, így az ízek egyensúlyba kerülnek.
  • Egy kevés tésztát vagy rizst is keverhetsz a leveshez, így egy kis játékosságot csempészhetsz bele, és ez is magába szívja a só egy részét.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon