
7 tipp, amivel megmentheted az elsózott levest: ezek a praktikák aranyat érnek

Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek


Így lesz sűrű az eperdzsem természetes alapanyagokkal – Egyszerű, gyors változat

Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós

Igazi strandlángos házilag: a krumplis tészta nagyon puha

Sajtos krémmel töltött cukkinitekercs: paradicsomszósszal sül össze

Omlós szedres süti citromos mázzal: szezonális desszert egyszerűen

Parmezános bundában sült karfiol: zöldfűszerekkel dobd fel

Tartalmas, ízletes leves darált hússal: nincs szükség második fogásra
Alaplé, zöldség, tészta vagy rizs hozzáadása is segíthet, ha véletlenül megborult a só a kezedben a leves készítése közben.
Egy tányér leves minden évszakban jólesik. A hideg napokon inkább a tartalmasabb fajták kerülnek előtérbe, míg a nyári szezonban a krémlevesek és a hideg zöldség- vagy gyümölcslevesek.
Leveskészítés közben érdemes mindig kóstolni, mert előfordulhat, hogy túl sós lesz a végeredmény. A rejtett sók hozzáadása miatt is fennáll ennek a veszélye, értve ezalatt a fűszereket, ételízesítő kockát, tejtermékeket, sajtot.
Ha pedig már megtörtént a baj, akkor se ess kétségbe, korrigáld a hibát! Erre több lehetőséged is van, adunk most néhány tippet, amit érdemes bevetni.

- Az elsózott levest hígíthatod vízzel vagy alaplével, ez a legegyszerűbb módja, de így hígabb levet kapsz majd végeredményül.
- Krémleveseknél zsírosabb tejtermékekkel is felöntheted a levet, ilyen a tej, joghurt, tejszín vagy tejföl.
- Savas alapanyag hozzáadása is segíthet, recepttől függően citromlevet vagy ecetet önts a leveshez.
- Pluszzöldségeket is adhatsz a leveshez, krumplit, sárgarépát vagy zellert, ezek magukba szívják a só egy részét.
- Teáskanállal adagolva cukor és méz hozzáadásával is szerencsét próbálhatsz. Ez esetben mindig kóstolj, mennyit kell még a leveshez keverni, illetve ez a megoldás nem mindegyik receptnél működik.
- Lassítsd a leves főzését, így az ízek egyensúlyba kerülnek.
- Egy kevés tésztát vagy rizst is keverhetsz a leveshez, így egy kis játékosságot csempészhetsz bele, és ez is magába szívja a só egy részét.
Fotók: Getty Images