Miért érdemes főzni a csirkecombokat sütés előtt? Három nyomós okunk is van rá
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Vajpuha csirkemell tejfölös szószban: szaftos és omlós lesz a hús
Ropogós
Selymes, kávés vajkrémmel töltött macaron: gasztroajándéknak is szuper
Sűrű, zamatos sültkelbimbó-krémleves: tejszíntől selymes
Krémes sós karamell házilag: csupán 4 hozzávalóból készül
Isteni, tartalmas túrós rakott tészta: sok sajt pirul a tetején
Fenséges kelt tésztás sütemények: ezekre megéri rászánni az időt
A csirke legszaftosabb része a combja, az egyik legkedveltebb elkészítési módja a sütőben sütés, de rántva is nagyon kívánatos az ízletes hús.
Nem árt, ha megbízható henteshez jársz, aki a vásárlás során még praktikus tanácsokat is osztogat, olyan technikákra hívja fel a figyelmet, amiket addig nem ismertél.
A húsok előfőzése is ilyen, amin sokan meglepődnek, nem tudják hova tenni, mégis miért szükséges a húst főzni, ha úgyis meg lesz sütve? A művelet mellett nyomós érvek szólnak, amelyek ismeretében a kételkedők sem fogják sajnálni az időt a plusz munkára.
Sokak kedvence a csirkecomb, de a másik tábor nem annyira szimpatizál a csibe legszaftosabb részével. A miértre válasz is van. A comb készítése során érhetnek kellemetlen meglepetések. Rántott húsnál előfordulhat, hogy bár a comb kívülről szép aranybarnára sült, beleharapva néhol nyers maradt, esetleg vér csordul ki belőle. Ilyen kellemetlen élmény után meg lehet érteni, ha van olyan, aki nem szereti a csirkecombot, mégis sajnálatos, hisz a szárnyas legfinomabb része, amelyből tényleg rengeteg finom ételt lehet készíteni.
Ezért kell előfőzni
Biztos nem marad belül nyers
A már említett jó tanács szerint, ha előfőzöd a csirkecombot sütés előtt, a főzés során a húsból minden szennyeződés, maradék vér távozik, így többé nem kell a cseppet sem étvágygerjesztő látvánnyal szembesülni.
Sokkal omlósabb lesz
Más előnye is van az előfőzésnek, a hús puhább lesz, sokkal könnyebben fog megsülni a rántott comb, olyan omlós lesz, hogy szinte leválik majd a csontról.
Jobban átjárják a fűszerek
Ha pedig sütőbe kerülne, akkor is érdemes előfőzni, mert könnyebben lehet majd pácolni, sokkal jobban felveszi a fűszerek ízét. A comb főzővízét is érdemes fűszerezni hagymával, fokhagymával, babérlevéllel, szemes borssal, mert miközben puhul a hús, a lébe tett zöldségek, fűszerek aromája átjárja, így sokkal izgalmasabb lesz a rántott csirkecomb.
A sütés előtti főzést más csontos húsok készítésénél is érdemes alkalmazni, például csirkeszárnynál vagy sertésoldalasnál. A főzővízből pedig -leszűrve - pikáns mártás készíthető, amivel a sütni kívánt húst is meglocsolhatod.
Fotó: Getty Images