Így lesz a legszebb a habzsákból kinyomott krém: nem folyik, nem kenődik
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Nincs is kedvesebb, mint egy saját magunk által készített és díszített torta. Utóbbit megtehetjük marcipánnal, de krémmel is, amellyel tetszőleges mintákat rajzolhatunk az édességre.
Mintákat legegyszerűbben habzsákba betöltött krémmel rajzolhatunk - ez elsőre egyszerűnek tűnik, de nem olyan könnyű bánni ezzel az eszközzel.
Az eszköz
Bár megteszi egy kivágott nejlonzacskó is, érdemes a célnak megfelelő habzsákot vásárolni. Ezek általában egyszer használatosak, de ez itt nem hátrány, sőt: ha többféle krémmel dolgozunk, akkor nem kell mosogatni, így nem szárítjuk ki az eszközt.
A habzsákra egy lyukat kell vágnunk, amelyre rögzítenünk kell a fejet. Vigyázzunk, hogy a lyuk megfelelő méretű legyen, hogy a fej passzoljon bele és a krémet is megfelelően tudjuk kinyomni - ne legyen akkora a lyuk, hogy kifolyjon belőle a hab, de ne is legyen olyan kicsi, hogy darabosan jöjjön csak ki.
A habzsákot helyezzük egy pohárba, a hegyével lefelé tegyük bele, majd egyengessük az anyagot a pohár szélére. Ekkor olyan lesz, mint egy tölcsér. Ezután kanalazzuk bele a krémet. Igyekezzünk szinte csurig tölteni úgy, hogy egyáltalán ne legyen levegős. A teli habzsákot vegyük ki a pohárból, nyomjuk a beletöltött krémet a csúcsa felé, a végét pedig csavarjuk meg.
Nyomjuk ki a krémet
Ha jobbkezesek vagyunk, akkor bal kézzel fogjuk meg a zsákot, és a jobb kezünkkel kezdjük el nyomni a krémet. Figyeljünk, hogy egyenletesen nyomjuk a zsákot, ne fejtsünk ki hirtelen túl nagy erőt, mert kiömlik a krém, de eléggé nyomjuk meg ahhoz, hogy szépen, folyamatosan jöjjön belőle. Amikor végeztünk egy dísszel, gyorsan emeljük fel a zsákot, hogy ne nyomjuk össze a remekművünket.
Fotó: Getty Images