Így a legkönnyebb feldarabolni a dinnyét: egyszerű technika, amit imádni fogsz
Cikkek
Cékla minden mennyiségben: a 6 legjobb receptet mutatjuk
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Gluténmentes karácsonyi fahéjas csillag: mennyei édesség a sütisdobozba
Fűszeres, vaníliás chai latte: felmelegíti a testet és a lelket
Így készül a házi gesztenyepüré: krémes desszertet mutatunk
Aszalt paradicsommal töltött ünnepi csirkemell: mutatós és nagyon finom
7 csokis finomság, ami gasztroajándéknak is tökéletes: bonbon, likőr és társaik
A technikának köszönhetően sokkal szebben kínálhatod és könnyebben fogyaszthatod el a dinnyét.
Nyáron az egyik legszuperebb gyümölcs a görögdinnye, jól behűtve isteni, a forró napokon lehűti az embert.
Minden családban máshogyan darabolják a dinnyét, ahány ház, annyi szeletelési technika. Van, aki falatnyi darabokban kínálja, még a héjától és a magoktól is igyekszik megszabadítani a piros húsú gyümölcsöt, míg más úgy szeleteli, ahogy éri, a legtöbben azonban cikkelyekre szokták vágni. Utóbbinak az a hátránya, hogy ahogyan eszed, egész biztosan mindenhonnan csöpög majd rólad a dinnye leve.
A rengeteg technika közül most megmutatjuk a kedvencünket, amellyel tényleg pillanatok alatt lehet szervírozni a dinnyét. A darabokat kényelmesen a kezedbe veheted, nem leszel maszatos, még a gyerekek is sokkal szívesebben fogják elfogyasztani az így felvágott dinnyét.
A folyamat
Először is a dinnyét tedd vágódeszkára, majd egy éles késsel vágd ketté.
A fél dinnyét a vágott felével lefele fektesd a deszkára, majd szeleteld fel körülbelül 3-4 centiméter vastagságú szeletekre. Ezután a dinnyét 90 fokkal fordítsd el, majd ismét jöhet a kés, szintén darabold fel a gyümölcsöt 3-4 centiméter vastag csíkokra. El is készültek a gusztusos dinnyekatonák, akár kerti grillpartin is előrukkolhatsz velük, jól fog esni a vendégeidnek a hidegen kínált gyümölcs, sőt, olvasztott csokiba is márthatod őket.
Videóban is megnézheted, hogy működik a technika:
Fotók: Getty Images