![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Így lesz a legfinomabb az olaszok kedvence, a lasagne: 4 tipp a mennyei végeredményért
![lcover](https://kep.index.hu/1/0/3692/36925/369250/36925055_2819789_855745b87d411932288721a7da6455d8_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A lasagne az olasz konyha egyik legnagyobb kedvence, amely akkor a legfinomabb, ha a tésztarétegek közt bőségesen terül el a szaftos töltelék.
A lasagne-ra azt is szokták mondani, hogy felturbózott bolognai, hisz a jól ismert darált hússal készült ragut gazdagítják, tésztára simítva kerül a sütőbe jó sok sajt társaságában.
A kiváló tepsis fogásból mindig érdemes nagyobb adagot készíteni, hisz ha nem pusztítja el rögtön a család, a maradék másnapra is tökéletes, átmelegítve ugyanolyan finom, mint a frissen készült. A raguból is érdemes nagy adagot főzni, mert ami nem kerül a rétegek közé, az mehet a hűtőbe, pár napig nem lesz baja, nyugodtan fel lehet használni, például isteni melegszendvics készülhet belőle.
Hús nélkül is összedobható a lasagne, rengeteg izgalmas zöldséges recept közül lehet válogatni, így a vegetáriánusoknak sem kell lemondaniuk az olasz kedvencről.
![l2ct](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/3692/36925/369250/36925063_5c464dcb29a3d6e238030ccd0344dcd0_wm.jpg)
A tepsiben készült fogás elkészítése nem igényel nagy konyhai tapasztalatot, kezdők is bátran nekiállhatnak, de semmiképp se Paris Hilton receptje szerint essenek neki a főzésnek. A hibák elkerülése végett mutatjuk is, mire figyelj, ha lasagne készítésére adod a fejed.
Mindig frissen darált hússal dolgozz
A boltokban nagyon sokféle csomagolt darált hús közül lehet válogatni, de ezeket nem ajánlják a séfek. Ha igazán jó húsból akarod készíteni a fejedelmi fogást, akkor piacon vásárolj, a legjobb, ha frissen daráltatod le a marha- vagy sertéshúst. Érdemes vegyes hússal dolgozni, mert úgy sokkal finomabb lesz a ragu. Persze ez nem jelenti azt, hogy ne készíthetnéd el másfajta daráltból, a lényeg, hogy friss legyen!
![l5ct](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/3692/36925/369250/36925057_19f6b9aea582d2a1f28c8e59e62a93bf_wm.jpg)
A házi tészta az igazi
Mint minden tésztás étel, a lasagne is saját gyúrású, házi tésztával lesz a legfinomabb - itt írtunk róla korábban, hogyan készül. Az összeállításánál tanyasi tojást használj, majd nyújtsd minél vékonyabbra, végül késsel vágd fel téglalapokra vagy négyzetekre: törekedj arra, hogy egyforma legyen a tésztalapok mérete (12x12 centiméteres). A házi tésztát bő, lobogó vízben főzd meg 5-8 perc alatt. Mielőtt rétegeznéd, teljesen itasd le róla a nedvességet konyharuha segítségével.
![l3ct](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/3692/36925/369250/36925059_dcfa9c7d505af6e80666718ace71bc73_wm.jpg)
Bár a házi finomabb, nincs mindig idő tésztát gyúrni, jó minőségű boltiból is érdemes tartani otthon pár dobozzal.
Így lesz jó szaftos
A lasagne akkor igazán finom, ha nincs kisajnálva belőle a töltelék, jó szaftos. A titok a raguban rejlik, készítsd úgy, mint az igazi bolognait, amely néhány órán keresztül rotyog a tűzhelyen. A besamelmártásról és a sajtról se feledkezz meg. A fehér mártás felét össze kell keverni a húsos raguval, a maradékot pedig a tepsi vagy jénai aljára kell kanalazni, illetve a tésztatorony tetejére, amelyre sajt is kerül bőven.
![lict](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/3692/36925/369250/36925061_bfe0cb661f01d658dfcd826c3794d299_wm.jpg)
Fűszerek
Mediterrán ízesítéssel az igazi, legyen benne oregánó, bazsalikom és kakukkfű, a legjobb, ha friss fűszernövényeket használsz.
Fotók: Getty Images