
Tippek, hogy ne barnuljon meg idő előtt a banán: 3 praktikát mutatunk

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Krémes, sajtos mexikói kukoricasaláta: izgalmas köret húsok mellé

Mennyei habos piskóta csokimázzal: tejfölmousse borítja a puha tésztát

Extrán ropogós rántott halrudacskák: ebben nincs adalékanyag

Így távolítsd el a vízfoltokat a faasztalokról: 5 bevált tippet mutatunk

A legkrémesebb ramen mogyoróvajjal: egy hétköznap estébe is belefér
A banánról úgy tartják, tilos a hűtőben tárolni, de ha már elég érett, akkor igenis van helye a fridzsiderben, mert a hidegben lassítható a folyamat.
A banánt sütés és főzés során is érdemes kipróbálni, nagyon izgalmas alapanyag. A megbarnult banán remekül passzol különböző sütemények tésztájába, a gyümölcstől szaftos és édes zamatú lesz minden finomság. Persze, amikor banánt vásárol az ember, nem a megbarnult, túlérett darabokat keresi, helyette zöld vagy sárga színben szokás beszerezni.
A banán leszedése után a szárából etiléngáz szabadul fel, ennek következtében kezd el bebarnulni. Az elszíneződést megállítani nem lehet, lelassítani viszont igen, erre adunk most ötleteket.
Tekerj a szárára fóliát
Az egyik legismertebb trükk, ha a banán szárát alufóliába csomagolod. A fürtön lévő banánt szedd szét, és egyenként csomagold fóliába a szárukat, de a fürt végét is betekerheted. A praktikának köszönhetően lelassul az érési folyamat, nem tud felszabadulni az etilén.

Hidegre vele!
Bár a banánt nem ajánlott hűtőben tárolni, ha már kellően érett, akkor igenis be lehet tenni a jégszekrénybe. A héja tovább fog barnulni, de a húsa fehér marad. Ha pedig hosszabb időre szeretnéd elrejteni a fridzsiderben a banánt, mondjuk, a reggeli turmixhoz, akkor pucold meg, karikázd fel, és fagyasztózacskóban tedd félre a mélyhűtőben.

Lógatva tárold
Szuper megoldás, ha a megvásárolt banánt a konyhában vagy a kamrában felakasztva tárolod. Így az etiléngáz lassabban fejti ki a hatását, és helytakarékosság szempontjából is jó megoldás a banánt így tartani.
Fotó: Getty Images