Így pucolj fokhagymát gyorsan: a leghatékonyabb módszer
Cikkek
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Pihe-puha orosz almatorta: alig valamiből készül
Ropogós
Szénhidrátcsökkentett lenmagos kenyér: ketogén diétába is szuper
Aranybarnára sült koreai zöldséges palacsinta: eteti magát, olyan finom
Csodaszép csokis-céklás kuglóf: álompuha, szaftos és rostban gazdag
Lassú tűzön főtt német gulyás: a gazdag, paprikás szósz a titka
6 finomság stressz ellen: cseréld a kávét matcha teára
A fokhagyma pucolása sokszor több időt vesz igénybe, mint szeretnénk, ezért folyton kutatunk a leggyorsabb módszer után. Most mutatjuk a szerintünk toplistás technikát!
A fokhagyma pucolása megosztó lépés az alapanyagok előkészítésében, hiszen van, akinek nem jelent gondot a vékony, többrétegű héj eltávolítása, mások azonban gyorsan túlesnének rajta, hogy mielőbb a főzéssel foglalkozhassanak.
Ha te is az utóbbi csoportba tartozol, akkor biztosan kutattál már olyan módszerek után, amelyek megkönnyítik a dolgodat, és a töredékére rövidítik a fokhagymapucolással töltött időt. Az egyik ilyen bevált módszer az, ha a fokhagymát egy befőttesüvegbe vagy zárható tetejű éthordóba teszed, és néhány másodpercig hevesen rázogatod.
Ettől fellazulnak a vékony héjak, és könnyen le tudod szedni a gerezdekről. Ez a módszer azonban csak nagy mennyiségű fokhagymánál igazán hatékony, ha csak 1-2 gerezdet szeretnél pucolni, akkor az alábbi videóban bemutatott legjobbra értékelt, 4. technikát érdemesebb alkalmazni.
A módszer nagyon egyszerű: egy nagyobb késsel mindössze kissé zúzd össze a gerezdet, ettől a fokhagymahús kisebb egységekre törik, és nem tapad már annyira erősen hozzá a héja. Ezzel a technikával a darabolás is sokkal könnyebbé válik a későbbiekben.
Fotó: Getty Images