Így pucolj fokhagymát gyorsan: a leghatékonyabb módszer
Cikkek
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Kiadós egytepsis fogás csirkecombbal: kevés munkával készül
Ropogós
Édes, quinoával töltött sütőtök: aszalt gyümölcsökkel készül
Bajor szalvétagombóc: ízletes köret néhány hozzávalóból
Sűrű, krémes karfiolleves: sütőben sült zöldség fő a fűszeres lébe
Mennyei krumplipalacsinta füstölt lazaccal: hűs tejföllel kínáld
Melengető őszi desszertek egy helyen: ezeket süsd meg a szezonban
A fokhagyma pucolása sokszor több időt vesz igénybe, mint szeretnénk, ezért folyton kutatunk a leggyorsabb módszer után. Most mutatjuk a szerintünk toplistás technikát!
A fokhagyma pucolása megosztó lépés az alapanyagok előkészítésében, hiszen van, akinek nem jelent gondot a vékony, többrétegű héj eltávolítása, mások azonban gyorsan túlesnének rajta, hogy mielőbb a főzéssel foglalkozhassanak.
Ha te is az utóbbi csoportba tartozol, akkor biztosan kutattál már olyan módszerek után, amelyek megkönnyítik a dolgodat, és a töredékére rövidítik a fokhagymapucolással töltött időt. Az egyik ilyen bevált módszer az, ha a fokhagymát egy befőttesüvegbe vagy zárható tetejű éthordóba teszed, és néhány másodpercig hevesen rázogatod.
Ettől fellazulnak a vékony héjak, és könnyen le tudod szedni a gerezdekről. Ez a módszer azonban csak nagy mennyiségű fokhagymánál igazán hatékony, ha csak 1-2 gerezdet szeretnél pucolni, akkor az alábbi videóban bemutatott legjobbra értékelt, 4. technikát érdemesebb alkalmazni.
A módszer nagyon egyszerű: egy nagyobb késsel mindössze kissé zúzd össze a gerezdet, ettől a fokhagymahús kisebb egységekre törik, és nem tapad már annyira erősen hozzá a héja. Ezzel a technikával a darabolás is sokkal könnyebbé válik a későbbiekben.
Fotó: Getty Images