![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Így vágd fel a mangót pazarlásmentesen: ezzel a módszerrel gyerekjáték lesz
![Mango-felvagasa-c](https://kep.index.hu/1/0/5043/50431/504314/50431407_3844669_50473061b8368d5694466e1b868ab603_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Gyors és egyszerű módszert mutatunk, amellyel percek alatt felvághatsz egy mangót: mindössze az érett gyümölcsre és egy éles késre lesz szükséged, és már nassolhatod is!
Te is láttál már gyönyörűen előkészített és feldarabolt mangót egy tökéletesen megkomponált gyümölcstál tetején? Ha mindeddig nem jöttél rá, hogy tudod te is pont olyanra megcsinálni, akkor olvass tovább, mert lépésről lépésre bemutatjuk!
A mangó az egyik legfinomabb és -aromásabb trópusi gyümölcs, amely az egész világon nagy népszerűségnek örvend. Itthon sajnos kevés helyen kapni igazán érett darabokat, ám ha mégis rábukkannál a tökéletes lelőhelyre, akkor az semmiképp ne tartson vissza, hogy nem tudod, mit kezdj a gyümölccsel. A mangó kimagozása és feldarabolása ugyanis meglepően egyszerű, ha ismered a technikáját.
Ahhoz, hogy igazán jól sikerüljön, mindenképp éles késsel dolgozz. A mangót mosd meg, állítsd a szárral ellentétes, csúcsosabb csücskére, és a szár mellett fél-1 cm-rel vágd le a húsosabb, jobban kidudorodó oldalát. Mivel a hosszú és lapos mag épp a gyümölcs közepén helyezkedik el, kicsit próbálgatni kell, hogy ne akadjon el benne a kés. Ha ezzel végeztél, ismételd meg a másik oldalával is. Az így kapott feleket pedig az alábbi videóban bemutatott módon vagdosd be. És már fogyaszthatod is!
Neked van bevált módszered a mangó előkészítésére? Oszd meg velünk, ha eltér a fent bemutatottól!
Fotó: Getty Images