
Így vágd fel a mangót pazarlásmentesen: ezzel a módszerrel gyerekjáték lesz

Cikkek


Ízletes zöldséggolyó házilag: sütőben pirul aranybarnára

Habkönnyű túrófánk egyszerűen: magától megfordul sütés közben
Ropogós

Fahéjas csiga kekszformában? Így sokáig eláll a nagy kedvenc

Sült zöldségekkel kevert fokhagymás tészta: eteti magát, olyan finom

Fehér csokis-kókuszos bonbon: elegáns desszert egyszerűen

Ropogósra sült koreai csirke: fűszeres-édes máz teszi különlegessé

Mutatós vörös bársony cupcake: így egyszerűsíts, ha nem megy a tortasütés
Gyors és egyszerű módszert mutatunk, amellyel percek alatt felvághatsz egy mangót: mindössze az érett gyümölcsre és egy éles késre lesz szükséged, és már nassolhatod is!
Te is láttál már gyönyörűen előkészített és feldarabolt mangót egy tökéletesen megkomponált gyümölcstál tetején? Ha mindeddig nem jöttél rá, hogy tudod te is pont olyanra megcsinálni, akkor olvass tovább, mert lépésről lépésre bemutatjuk!
A mangó az egyik legfinomabb és -aromásabb trópusi gyümölcs, amely az egész világon nagy népszerűségnek örvend. Itthon sajnos kevés helyen kapni igazán érett darabokat, ám ha mégis rábukkannál a tökéletes lelőhelyre, akkor az semmiképp ne tartson vissza, hogy nem tudod, mit kezdj a gyümölccsel. A mangó kimagozása és feldarabolása ugyanis meglepően egyszerű, ha ismered a technikáját.
Ahhoz, hogy igazán jól sikerüljön, mindenképp éles késsel dolgozz. A mangót mosd meg, állítsd a szárral ellentétes, csúcsosabb csücskére, és a szár mellett fél-1 cm-rel vágd le a húsosabb, jobban kidudorodó oldalát. Mivel a hosszú és lapos mag épp a gyümölcs közepén helyezkedik el, kicsit próbálgatni kell, hogy ne akadjon el benne a kés. Ha ezzel végeztél, ismételd meg a másik oldalával is. Az így kapott feleket pedig az alábbi videóban bemutatott módon vagdosd be. És már fogyaszthatod is!
Neked van bevált módszered a mangó előkészítésére? Oszd meg velünk, ha eltér a fent bemutatottól!
Fotó: Getty Images