15 kreatív tálalási trükk, amivel minden vendéget lenyűgözhetsz
Cikkek
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
Ropogós
Skandináv forró ital az ünnepekre: rengeteg illatos fűszerrel készül
Csokiba mártott, kókuszos sündisznók: könnyű, omlós aprósüti az ünnepekre
Tejszínes, sütőben sült brokkoli: sok sajt pirul rajta
Narancsos-levendulás trüffel: ínyenc nasi az ünnepi időszakra
Almás, hagymás sertésszelet: egyszerűen készül az ízletes fogás
Fine dining tálalást nem csak éttermi környezetben kaphatsz: okos trükkökkel és persze kevés gyakorlással te is gyönyörűen tálalt ételeket tehetsz az asztalra.
Sokak szerint az étel megjelenése kevésbé fontos, ami igazán számít, az az, hogy finom legyen.
Azonban, ha nem értesz egyet ezzel a hozzáállással, és igenis különleges tálalással lepnéd meg a vendégeidet – vagy éppen magadat –, akkor érdemes figyelmet szentelned a részleteknek. Azzal, hogy egy gusztusos megjelenésű ételt fogyasztasz, nem csak a pillanatnyi elégedettséged és étvágyad lesz jobb: hosszabb távon is megtapasztalhatod a pozitív hatásait.
A szép ételek arra ösztönöznek, hogy rácsodálkozzunk a tányérunkra, és akár le is fotózzuk – ami azzal jár, hogy tudatosítjuk, mit készülünk éppen megenni. A szakemberek szerint pedig ez a jelentéktelennek tűnő mozzanat különösen fontos szerepet játszik az étel megítélésében, és abban, hogy elégedettebbek legyünk az elfogyasztásukkal. Közvetett módon pedig akár a túlevést is megelőzheted vele. Az alábbi videóban 15 szuper ötletet is láthatsz különféle tálalási trükkökről.
Megéri tehát kicsit elidőznöd a tálalással, és még akkor is nagyobb fontosságot tulajdonítani a külcsínynek, ha csak magadnak főzöl.
Fotók: Getty Images