Hogyan pucold le a mogyoróhéjat gyorsan és hatékonyan? Csak egy tepsire van szükség
Cikkek
Így készül a tökéletes karácsonyi halászlé - Tippek és a legjobb receptek egy csokorba gyűjtve
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
Ropogós
Joghurtos almasaláta sajttal: könnyed, krémes köret húsok mellé
Omlós áfonyás keksz a sütisdobozba: szerecsendiótól aromás
Bögrés, fahéjas-almás kevert süti: csak 10 perc munka van vele
Mutatós tojásos reggeli az ünnepi asztalra: igazi angol klasszikus
Omlós, serpenyős csirkemell: vörös áfonyás szósztól lesz szaftos
A hámozás és a héj eltávolítása nem mindig egyszerű feladat, pedig van olyan étel, amelybe kifejezetten nem szükséges a gyümölcs, zöldség vagy az olajos mag burka.
A lányom egyik óvónénijének a telkén állt egy mogyoróbokor, és amikor jó termése volt, akkor vehettünk belőle nagyobb mennyiséget. Én imádom nyersen is, de mielőtt megettem volna az egészet, kitaláltam, hogy Nutellát fogok készíteni.
A mogyorókrém készítésének első fázisa, hogy meg kell szabadulnunk a héjtól. Emlékszem, több órán át pucoltam a mogyorókat egy egészen bonyolult módszerrel, a végén az egész konyha héjjal volt tele úgy, hogy a mogyorók egy részén még ott volt a maradék. A Nutella sem úgy sikerült, ahogy elterveztem, de ez már megint más történet.
Azóta nem pucoltam mogyorót, de találtam egy videót, ami nagyon egyszerűen mutatta be a technológiát. Nem kell hozzá más, mint egy tepsi, a sütőnk és egy óra, ami pontosan jelzi, hogy mikor kell kivennünk a mogyorót.
Mogyoróhéj-eltávolítás
Vegyünk elő egy tepsit, és szórjuk bele a mogyorót.
Melegítsük elő a sütőt körülbelül 200 fokra.
Tegyük be a sütőbe a tepsit, és körülbelül 5 perc múlva vegyük ki.
Vegyünk elő egy szűrőt, és öntsük bele a mogyorót, rázogassuk, és közben a kezünkkel könnyedén szedjük le a héját.
Fotó: Getty Images