Így hosszabbítsd meg a mosogatószivacs életét – 3 tippet mutatunk

mosogatoszivacs
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A mosogatószivacsról egy dolgot tudunk biztosan: ha már a végét járja, és nem szívesen használnánk edények tisztítására, akkor rögvest kidobjuk. A szivacsok élettartama azonban néhány praktikával meghosszabbítható.

Noha a mosogatószivacsot alapvetően arra találták ki, hogy a szennyes edényeket tisztává varázsolja, nem egy örök életű találmány, az élettartamát azonban meghosszabbíthatod.

A mosogatószivacs élettartama elég széles spektrumon mozog, attól függően, hogy csak poharak tisztítására használod-e, vagy nagyon koszos edényekhez, lábasokhoz is.

A szivacsokról tudjuk, hogy az edényekről eltávolított ételmaradékokkal és szennyeződésekkel valójában egy baktériumokkal teli közeget hozunk létre, amin a mosogatószer csak kisebb kozmetikai beavatkozást végez, tökéletesen tisztává azonban sosem fogja tenni.

A szivacsot viszont néhány praktikával fertőtlenítheted, így nem kell pár használat után rögtön a szemétbe dobni.

Ecet

Az ecet univerzális csodaszer, ami éppen csak kávét nem tud főzni. De még a kávéfőző tisztítására is tökéletes, no de ne kalandozzunk el a tárgytól.

mosogatoszivacs

Az ecet közel 100%-át képes elpusztítani a szivacsban lévő baktériumoknak, amihez az alábbiakat kell tenned: egy kis méretű tálat tölts meg 20%-os ecettel, majd merítsd bele a szivacsot és hagyd állni benne 5-10 percig. Utána alaposan öblítsd ki a szivacsot, és már használhatod is.

Mikrohullámú sütő

Nagy találmány a mikró, és miként annak a fertőtlenítésére is létezik már megannyi módszer, maga a mikró is használható tisztításra a főzés mellett.

Az ecet mellett a mikró még a másik csodafegyver, amelyben a mosogatószivacsot teljesen baktériummentessé varázsolhatod. Ehhez egy tálba tölts egy csésze vizet, majd tedd bele a szivacsot, rakd a mikróba, és kapcsold a be 1-2 percig. Ennyi idő elegendő ahhoz, hogy a mikró minden bacit elpusztítson a szivacsodban.

Mosogatógép

Egy olyan konyhai gép, ami legalább 65 fokos hőmérsékletű vízzel képes edényeket patyolattisztára mosni, nem lehet kérdés, hogy a mosogatószivaccsal is képes csodát tenni.

Csupán tedd be a szivacsot egy olyan részre, ahonnan biztosan nem fog leesni, tegyél be egy erősebb mosogatógép-kapszulát vagy folyékony mosogatószert a tartóba, és kapcsolj rá egy aktívabb tisztító programot.

mosogato-szivacs-tisztitas

A program végére a szivacsod tisztább lesz, mint új korában volt!

Fotók forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon