20 perces, villámgyors pác, amitől biztosan puha lesz a csirkemell
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Az olívaolajtól puha, a citromlétől pedig pikáns lesz a csirkemell, ami egy gyors és könnyed vacsorának is tökéletes.
A csirkemell akkor lesz a legpuhább, ha pácban áll, így biztosan nem szárad ki, és akár még másnap, friss salátával kínálva, vagy szendvicsbe téve is tökéletes ebéd lesz.
A pácolásnál arra kell ügyelni, hogy a hús elég időt töltsön a pácban. Ezen az időn nem szabad spórolni, mert így a pác minden összetevőjét magába szívja a hús, és még akkor is puha lesz, ha nem kap plusz zsiradékot sütésnél. A citrom az egyik kedvenc pácalapanyag, amelyhez már csak egy-két alapfűszer szükséges. Aki kicsit pikánsabban szereti, tegyen hozzá chilit, kardamomot, de az alapverzióval is elégedett lesz.
20 perces pác
Hozzávalók 4 adaghoz
- 4 szelet csirkemell
- 2 darab citrom leve
- 2 evőkanál olívaolaj (extra szűz)
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint só
- opcionális chili
- ízlés szerint kardamommag
Elkészítés:
A csirkemelleket tisztítsuk meg, tegyük bele egy tálba, sózzuk, borsozzuk. Szórjunk rá ízlés szerint chiliport, citromlevet és olívaolajat, majd óvatosan masszírozzuk bele. A kardamommagot nyomjuk össze késsel, tegyük bele a pácba, majd az egészet takarjuk le folpackkal. Tegyük be a hűtőbe néhány órára.
Forrósítsunk fel egy serpenyőt, majd tegyük bele a csirkemelleket úgy, hogy plusz zsiradékot már ne tegyünk hozzá. Pirítsuk meg a csirkemelleket, majd öntsük rá a pácot, közepes hőmérsékleten pároljuk teljesen puhára.
Fotó: Getty Images