Puha, sütés nélküli almás-fahéjas kókuszgolyó - Cukor helyett méz édesíti

almás kókuszgolyó cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Nagyon szaftos lesz a reszelt almától ez az egyszerű édesség, amelyet darált dióval vagy keksszel is összegyúrhatsz.

Ha van otthon kellemesen édeskés ízű almád, remekül fel tudod használni sütés nélküli édességhez is, mézzel és keksszel golyókat gyúrhatsz belőle. A golyók a reszelt almától extrán szaftosak lesznek, szinte csak a gyümölcs ízét fogod érezni.

Ha édesszájúbb vagy, tegyél bele mézet, de már egy egész kevés is elég lesz. A golyók "kötőanyaga" ezúttal darált keksz, de lehet darált dió, sőt, darált babapiskóta is. Már csak kókuszreszelékben kell megforgatni a golyókat és készen is vannak. Hívhatod energiagolyónak is, abból is az egészségesebb fajtának, hisz az almában rengeteg a C-vitamin és az emésztésedet is rendben tartja. Nem mellesleg egész évben kapható. 

Ha kicsit édesebb ízekre vágysz, de még mindig nincs kedved sokat bíbelődni, akkor készíts puncsgolyót, amelyben az édes ízért a házi baracklekvár felel. Vigyázz, ez addiktív. Ha pedig mégis a diétásabb vonal érdekel és maradnál a kókuszos ízvilágnál, akkor ezt a cukormentes kókuszgolyót próbáld ki.

Almás-fahéjas kókuszgolyó

almás kókuszgolyó recept

Hozzávalók 8 adaghoz

  • 5 darab alma (Gála)
  • 150 gramm háztartási keksz (darált)
  • 1 kávéskanál fahéj (őrölt)
  • 1 evőkanál méz
  • kókuszreszelék hempergetéshez
  • 1 kávéskanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

Az almát hámozzuk meg, kis lyukú reszelőn reszeljük le. Kicsit nyomkodjuk ki a levét, majd tegyük egy tálba. Csepegtessünk rá egy kevés citromlevet, hogy ne barnuljon meg. Keverjük hozzá a darált kekszet (darált keksz helyett használhatunk darált diót is), a fahéjat és a mézet. Ha édesebben szeretjük, tehetünk még mézet hozzá. Ha még nem gyúrható, akkor öntsünk hozzá a kinyomkodott alma levéből. Ha összeállt a massza, vizes kézzel gyúrjunk belőle golyókat, majd hempergessük meg kókuszreszelékben.

Tegyük 1-2 órára hűtőszekrénybe pihenni tálalás előtt. 

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Ezt is szeretjük