Bögrés almás-mandulás muffin: csak keverd egybe a hozzávalókat

amcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az alma a gyümölcsök királynője, egészséges és rengetegféle finom sütemény készíthető belőle. Mi most egy almás muffint sütöttünk, amit még kezdő konyhatündérek is sikerrel összedobhatnak.

Ha ősz, akkor alma. Ilyenkor szinte kötelező, hogy a lédús gyümölcsből pite, habos sütemény vagy valamilyen más finomság készüljön. A lehetőségek tárháza óriási, almából rengeteg pompás desszert gyártható.

Ha még kezdő vagy a sütik világában, akkor érdemes egyszerűbb finomságokkal próbálkoznod. Ilyen a muffin. A gyerekek nagy kedvence sok változatban kipróbálható, mi most almásat sütöttünk. A csodás süti pofonegyszerűen készül, kezdők is sikerrel elkészíthetik. Az almás muffin tésztája szaftos, remekül bírja a csomagolást, ezért az uzsonnásdobozba is érdemes belerejteni.  

Almás-mandulás muffin

amct

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 1 bögre finomliszt
  • 0.5 bögre cukor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 0.5 bögre olaj
  • 0.5 bögre tej
  • 1 darab tojás
  • 20 dkg alma
  • 10 dkg mandula
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet a cukorral, szódabikarbónával és a fahéjjal forgassuk egybe. Utána adjuk hozzá az olajat, tejet, tojást, és keverjük simára.

Az almát felkockázva vagy reszelve a durvára vágott vagy szeletelt mandulával együtt forgassuk a masszához.

A muffinsütőt béleljük ki kapszlival, töltsük bele a masszát, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 20-25 percig süssük.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük