Fenséges, baconbe tekert szűzérme: a szalonna tartja szaftosan a húst

sszcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A sertés legnemesebb részéből pillanatok alatt ínycsiklandó fogást tehetsz az asztalra, melyből öröm minden falat.

A sertésszűz értékes alapanyag, fantasztikus, éttermi szintű fogások készülhetnek belőle. A szűzből ünnepi Wellington-bélszínt készíthetsz, vagy próbáld ki mustáros pácban, ha azonban valami igazán finomra vágysz, ami még gyorsan el is készül, akkor baconnel körbetekerve próbáld ki.

A fenséges fogás elkészítése nem igényel nagy tapasztalatot, a lehártyázott húst szeleteld fel, fűszerezd, tekerd körbe baconnel és süsd meg. A szalonnának köszönhetően sokkal finomabb és szaftosabb lesz a hús, ha pedig szeretnéd, az ízeket még intenzívebbé teheted, ha Cayenne-t vagy kakukkfüvet szórsz rá, de még mustárral is megkenheted.

Baconbe tekert szűzérme

sszct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 darab (60-80 dkg) sertésszűz
  • só és bors ízlés szerint
  • 500 g bacon
  • kevés olaj
  • 2 ág rozmaring
Recept idők

Elkészítés:

A lehártyázott húst vágjuk fel kétujjnyi szeletekre, majd az érméket fűszerezzük sóval és borssal.

Fűszerezés után az érméket baconnel tekerjük körbe, a szalonnát rögzítsük fogvájóval vagy hústűvel.

Az érméket forró, enyhén olajozott serpenyőben kezdjük el sütni, oldalanként 4-6 percig, közben adjuk hozzá a rozmaringot is.

Miután a hús szép színt kapott, távolítsuk el a fogvájót vagy a hústűt, utána pirítsuk meg az érmék oldalát, hogy a bacon is szép pirosra süljön. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük