Baconbe tekert, aszalt szilvával töltött csirkemell: a szalonna tartja szaftosan a húst
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A mutatós húsrolád pillanatok alatt az ünnepi asztalra kerül, látványra és ízben is elvarázsol majd.
Az év végi ünnepnapokon a családi közös étkezéseké a főszerep, a nagy ebédek vagy vacsorák alkalmából minden házigazda igyekszik kitenni magáért. A menü kitalálása közben ne stresszelj, és ne is gondold túl a dolgokat, egyszerű alapanyagokból is gusztusos, ünnepi fogást alkothatsz.
A csirkemell jól kiklopfolva tökéletesen alkalmas húsrolád készítésére, a tekercs belsejébe mehet sajt és aszalt gyümölcs, a legjobb választás a szilva, de akár szárított paradicsomot is használhatsz. A húst feltétlen csomagold baconbe, így nem csak szebb és finomabb lesz, a szalonnának köszönhetően nem szárad ki.
Ha a receptben írt tölteléket túl szerénynek érzed, tegyél még bele 2 szelet sonkát, olívabogyót, vékonyra szelt kaliforniai paprikát, és ezekkel kiegészítve tekerd fel a húst, amit alufóliába csomagolva is megsüthetsz. Fóliába csomagolva 30-35 perc elegendő, majd tűzhelyen pirítsd körbe a roládot.
Baconnel körbetekert aszalt szilvás csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 2 darab csirkemellfilé
- 10 szelet bacon
- 10 darab aszalt szilva
- 10 dekagramm sajt
- só és bors ízlés szerint
- kevés olaj
Elkészítés:
Fogjuk meg az egyik darab csirkemellet, tegyük fóliával bélelt vágódeszkára, majd széltében vágjuk be, de ne vágjuk át, csak annyira, hogy a húst ki lehessen nyitni, mintha könyv lenne. Ezután a kihajtott hús tetejére is kerüljön fólia, óvatosan kezdjük el klopfolni, minél vékonyabbra.
A sajtot reszeljük le.
Borítsunk fóliát a dolgozófelületre, majd helyezzünk rá 5 szelet bacont, arra pedig a kiklopfolt húst tegyük rá, sózzuk és borsozzuk.
Fűszerezés után szórjuk rá a reszelt sajt felét a húsra, helyezzünk rá 5 darab aszalt szilvát, majd az alufólia segítségével óvatosan tekerjük fel.
A másik csirkemellel és a maradék alapanyagokkal járjunk el ugyanígy.
A húsroládokat helyezzük tepsire, csorgassunk rájuk olajat, utána toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, 35–45 perc alatt süssük készre.
Fotó: Getty Images