Puha baconös-sajtos muffin – Sós reggeli kevés munkával
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Ha reggel nem az édes ízeket kívánod, akkor mindenképpen készítsd el ezt a tartalmas sós muffint.
A muffin akkor a legfinomabb, ha minél puhább és szaftosabb. Az a jó ebben a tésztában, hogy édesen és sósan egyaránt el lehet készíteni. A sós változatba mindenképpen kerüljön sok sajt, tehetsz bele simát vagy füstöltet is. Ehhez a kolbászoshoz inkább a gouda illik, és még hagymát is keverj bele a tökéletes ízhatás kedvéért. Kicsit a pizza ízvilágára emlékeztet ez a paradicsomos-sajtos muffin, amit persze sokkal gyorsabban összeállíthatsz.
Ez a baconös muffin biztosan elég szaftos lesz, és most ne sima, hanem füstölt sajtot keverj a tésztájába.
Baconös-sajtos muffin
Hozzávalók 12 darabhoz
- 150 gramm liszt
- 100 gramm liszt (teljes kiőrlésű)
- 10 gramm sütőpor
- 2 darab tojás (M-es)
- 150 milliliter tej
- 50 gramm vaj (puha)
- 1 teáskanál só
- 150 gramm füstölt sajt (reszelt)
- 100 gramm bacon
Elkészítés:
A sajtot reszeljük le, a bacont vágjuk apróra.
A tojást, a tejet, a vajat és a sót keverjük össze egy tálban.
A száraz hozzávalókat keverjük össze egy másik tálban, majd forgassuk hozzá a tojásos keveréket. A végén forgassuk bele a bacont és a sajtot. Ha túl sűrű, önthetünk hozzá még tejet.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A muffinsütőt béleljük ki kapszlikkal, majd adagoljuk bele a tésztát, nagyjából a háromnegyed részéig.
Süssük a muffinokat 20-25 percig.
Fotó: Getty Images