A legfinomabb 5 perces tésztaszósz – A bazsalikomtól friss, a tejszíntől krémes

ravioli szósz cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A tésztaételek egyáltalán nem egyhangúak, ha finom, krémes szósz borítja őket.

Amelyik családban gyakran tálalnak fel tésztaételt, ott egy idő után elfogynak az ötletek, pedig nagyon változatos szószokat lehet készíteni, ráadásul viszonylag kevés idő alatt.

A spagettire és társaira általában paradicsomos szósz kerül, de a tejszínes is nagyon finom. Nemcsak a sima tésztákra kell az ízletes mártás, hanem a töltöttekre is, a ravioli vagy a tortellini sem mindegy, milyen öntetet kap.

Általában a húsmentes töltelékkel töltött tésztákra tejszín, a hússal töltöttekre pedig paradicsomos szósz illik. Mi van akkor, ha ezt a két alanyagot vegyítjük? Érdekes, de ebből a keverékből lett a legfinomabb, legselymesebb tésztaszósz, ami pont ugyanannyi idő alatt lett kész, amíg a ravioli megfőtt. Aki szeretné, csirkemellel, gombával is gazdagíthatja.

Bazsalikomos-tejszínes tésztaszósz

ravioli szósz recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 3 evőkanál piros pesto
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál bazsalikom (friss vagy szárított)
  • 125 milliliter tejszín
  • 125 milliliter tésztafőzővíz
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • tálaláshoz parmezán
Recept idők

Elkészítés:

A raviolit lobogó vízben főzzük ki a csomagoláson található útmutató szerint. 

Ahogy a raviolit feltettük főni, azonnal kezdjünk hozzá a szószhoz is. Egy serpenyőbe tegyük bele a piros pestót és az apróra vágott fokhagymát, lassú tűzön pirítsuk meg. Ezután adjuk hozzá a bazsalikomleveleket (vagy morzsoljunk bele szárított bazsalikomot), öntsük bele a tejszínt.

Ha a ravioli megfőtt, szűrjük le, tegyünk félre körülbelül 125 millilitert a főzővizéből. A raviolit a félretett főzővízzel együtt öntsük a szószra. Forgassuk jól össze, sózzuk, borzozzuk. Ha túl száraz, adhatunk még hozzá vizet. Parmezánnal tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük