Vajpuha, BBQ-szószban sült csirkecomb: alig kell hozzá valami
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A hús elképesztően omlós lesz, a pirult bőrt pedig szépen bevonja majd a pikáns BBQ-szósz.
Ha olyan receptet keresel, ami egyszerű, nem kell hozzá sok minden, mégis levesz majd mindenkit a lábáról, ne kutass tovább, megtaláltad. A BBQ-szószban sült csirkecombok elképesztően szaftosak és ízletesek lesznek, ráadásul a húson és a mártáson kívül tényleg nincs hozzá szükség másra - na jó, az olaj, illetve a só, bors kötelező eleme, de az talán mindenkinél van otthon.
Ha minél kevesebb időt és munkát szeretnél rászánni az ételre, vehetsz kész BBQ-szószt is - igyekezz minél jobb minőségűt -, de ha több időd/kedved van, készítsd el házilag.
Maga a recept nagyon egyszerű, de a húst nem elég bedobni a sütőbe, majd kivenni, mikor megsült, folyamatosan kenegetni kell a BBQ-szósszal, úgyhogy igényel egy kis odafigyelést. Meglátod, kifizetődő lesz, ha rászánod azt a plusz pár percet, vajpuha lesz a hús belseje, a külsejét pedig szépen bevonja majd a pikáns szósz.
BBQ-szószos csirkecomb
Hozzávalók 6 darabhoz
- 6 darab csirkecomb
- 2 evőkanál olívaolaj
- ízlés szerint só, bors
- 200 milliliter BBQ-szósz
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
A csirkecombokat dörzsöljük be olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk mindkét oldalán. Tegyük őket egy magasabb peremű tepsibe/jénaiba/sütőtálba. Toljuk a sütőbe 25 percre.
A csirkecombokat húzzuk ki a sütőből, majd vegyük fejlebb a sütő hőmérsékletét 220 fokra. Egy ecset segítségével kenjük le a combok tetejét BBQ-szósszal, majd fordítsuk meg őket, a másik felükkel is járjunk el így. Tegyük vissza őket a sütőbe 7 percre.
Utána ismét kenjük le a combok mindkét oldalát BBQ-szósszal, majd tegyük vissza szintén 7 percre. Ismételjük meg még egyszer ezt a folyamatot, tehát összesen háromszor kenjük le és tegyük vissza a combokat.
Ha esetleg nem találjuk elég ropogósnak a bőrét, érdemes visszatenni 3-5 percre grillfokozaton.
Melegen, frissen kínáljuk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors