Mustáros-citromos pácban sült ropogós csirkecomb - Aranybarnára pirul a sütőben

mustároscsirkecomb2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

10 perc munka van az isteni csirkecomb előkészítésével, csak győzzük kivárni, míg a pácban pihen.

Csirkéből annyi izgalmas fogást lehet készíteni, minden részéből mást, a combok például sütőben sütve, valamilyen ízesítésű pácban lesznek a legfinomabbak.

Fontos, hogy a hús minél tovább álljon a pácban, akár egy éjszakát, de minimum 6 órát. Ez alatt az idő alatt nem csak a pác ízét veszi át, de sokkal szaftosabb is lesz az így előkészített hús.

Az alább olvasható receptben mustáros, citromos pácot kapnak a csirkecombok, de a sok fokhagyma és a friss petrezselyem sem hiányzik belőle, úgy lesz az igazi az összhatás.

Mustáros csirkecomb

mustároscsirkecomb

Hozzávalók 10 darabhoz

  • 10 darab csirkecomb (alsó)
  • 50 milliliter olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál petrezselyem
  • 2 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • 1 evőkanál
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

Az olívaolajat, a zúzott fokhagymát, az összeaprított petrezselymet, a citromlevet, a mustárt, a sót és a borsot alaposan keverjük össze egy tálban.

A megtisztított csirkecombokat tegyük egy nagy tálba. Öntsük rá a pácot, majd alaposan keverjük vele össze, próbáljunk meg a bőr alá is juttatni belőle. Fedjük le fóliával a tálat, majd tegyük a combokat a hűtőbe legalább 6 órára, félidőben keverjünk rajta egyet.

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Olajozzunk ki vékonyan egy nagy tepsit.

A csirkecombokat vegyük ki a hűtőből, majd a bőrös felükkel lefelé tegyük őket a tepsibe. A tálban maradt páccal kenjük be őket.

Toljuk őket a sütőbe, 25 percig süssük, majd fordítsuk meg őket, hogy a bőrös felük legyen felfelé, így is süssük még 25 percet.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük