![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Mustáros-citromos pácban sült ropogós csirkecomb - Aranybarnára pirul a sütőben
![mustároscsirkecomb2](https://kep.index.hu/1/0/3290/32906/329063/32906348_2522026_ff7883b3c4b321f033497e8609e223ee_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
10 perc munka van az isteni csirkecomb előkészítésével, csak győzzük kivárni, míg a pácban pihen.
Csirkéből annyi izgalmas fogást lehet készíteni, minden részéből mást, a combok például sütőben sütve, valamilyen ízesítésű pácban lesznek a legfinomabbak.
Fontos, hogy a hús minél tovább álljon a pácban, akár egy éjszakát, de minimum 6 órát. Ez alatt az idő alatt nem csak a pác ízét veszi át, de sokkal szaftosabb is lesz az így előkészített hús.
Az alább olvasható receptben mustáros, citromos pácot kapnak a csirkecombok, de a sok fokhagyma és a friss petrezselyem sem hiányzik belőle, úgy lesz az igazi az összhatás.
Mustáros csirkecomb
![mustároscsirkecomb](https://kep.index.hu/1/0/3290/32906/329063/32906358_9afcf8c817392fcfd02a7a8fe19ffc16_wm.jpg)
Hozzávalók 10 darabhoz
- 10 darab csirkecomb (alsó)
- 50 milliliter olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál petrezselyem
- 2 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál dijoni mustár
- 1 evőkanál só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
Az olívaolajat, a zúzott fokhagymát, az összeaprított petrezselymet, a citromlevet, a mustárt, a sót és a borsot alaposan keverjük össze egy tálban.
A megtisztított csirkecombokat tegyük egy nagy tálba. Öntsük rá a pácot, majd alaposan keverjük vele össze, próbáljunk meg a bőr alá is juttatni belőle. Fedjük le fóliával a tálat, majd tegyük a combokat a hűtőbe legalább 6 órára, félidőben keverjünk rajta egyet.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Olajozzunk ki vékonyan egy nagy tepsit.
A csirkecombokat vegyük ki a hűtőből, majd a bőrös felükkel lefelé tegyük őket a tepsibe. A tálban maradt páccal kenjük be őket.
Toljuk őket a sütőbe, 25 percig süssük, majd fordítsuk meg őket, hogy a bőrös felük legyen felfelé, így is süssük még 25 percet.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!