Villámgyors citromszirup 3 hozzávalóból – Így lesz a legfinomabb a limonádé
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A nyár leghűsítőbb itala a limonádé, bár nagyon egyszerű elkészíteni, mégis többféle módon teheted izgalmassá.
Limonádét készíteni a világ legegyszerűbb dolga, amelyből készíthetsz nagyobb mennyiséget is, a hűtőben sokáig eláll és biztosan felfrissít.
A citromos italt izgalmasabbá teheted, ha levendulát is adsz hozzá, nemcsak a színe lesz szebb, hanem meg is nyugtat. A limonádéhoz érdemes cukorszirupot is készíteni, mert az könnyebben feloldódik a hideg vízben. Ezzel a módszerrel isteni finom italt készíthetsz.
Citromból is készíthetsz szirupot, így még egyszerűbben megoldhatod a limonádé kérdését, hisz ehhez már csak vizet kell öntened és kész a hűsítő ital. Érdemes bio, kezeletlen citrommal dolgozni, mert a héjára is szükséged lesz, hogy még intenzívebb ízt érhess el. Attól függően, hogy milyen sűrű szirupot szeretnél, csökkentsd vagy növeld a főzési időt.
Citromszirup
Hozzávalók 4 adaghoz
- 6 darab citrom
- 3 darab citrom héja
- 250 gramm cukor
Elkészítés:
A citromokat alaposan mossuk meg, majd itassuk le róluk a vizet.
Nyomjuk ki a levüket, nagyjából 500 millilitert nyerjünk ki. A felének a héját is reszeljük le kis lyukú reszelőn. Öntsük a citromlevet egy lábasba, adjuk hozzá a cukrot és a citrom héját. Folyamatosan keverve forraljuk pár percig, vigyázva, hogy a cukor nehogy karamellizálódjon. Egy kis lyukú szűrőn szűrjük le a folyadékot, majd forraljuk még pár percig.
Közben fertőtlenítsünk ki üvegeket, öntsük bele még forrón a szirupot. Hagyjuk kihűlni, majd zárjuk le.
Fotó: Getty Images