Sűrű cukkinikrémleves villámgyorsan: a krémsajttól lesz különleges
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Krémlevest nemcsak télen, hanem az év minden szakában érdemes fogyasztani, nem csak energiát ad, de nagyon egészséges is.
A cukkini szezonja nyáron van, igazi szerelemzöldség, párolva köretnek, nyersen salátába, ropogtatnivalónak, de még süteménytésztába is tökéletes alapanyag. A legjobb, hogy nem hivalkodó az íze, ezért bátran fűszerezhető, de ha az állaga miatt kell valamibe, akkor sem fogja megbontani az étel harmóniáját.
Ez a leves duplán krémes, ugyanis nemcsak tejszín, hanem krémsajt is kerül bele, igazi laktató, de mégis könnyed nyári étel.
Cukkinikrémleves krémsajttal
Hozzávalók 2 adaghoz
- 3 darab cukkini
- 1 marék kapor
- 1 gerezd fokhagyma
- 200 milliliter tejszín
- 500 milliliter zöldségalaplé
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 100 gramm krémsajt
Elkészítés:
A cukkini végeit vágjuk le, majd karikázzuk fel. Egy kevés olívaolajon pároljuk meg, turmixoljuk össze a tejszín felével, majd sózzuk, borsozzuk. Aprítsuk fel a kaprot és a fokhagymát, keverjük hozzá, majd újra turmixoljuk össze. Egy fazékba öntsük bele az alaplevet, öntsük hozzá a cukkinit, majd lassan forraljuk fel.
A krémsajtot keverjük össze a tejszín másik felével, sózzuk, borsozzuk.
A kész levesbe tegyünk ízlés szerint a krémsajtos keverékből.
Fotó: Getty Images