Tojással töltött darált hús: muffinformában sül a látványos fogás
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Az ízletes fasírtok muffinformában készülnek, így jobban megőrzik a formájukat, sokkal mutatósabbak.
Húsvétkor nem csak a gyerekek, a felnőttek is szeretik a meglepetéseket. Érdemes egy kis játékosságot csempészni az ünnepi menübe, hogy meglepd a családot. A főtt tojás az ünnepi asztal kötelező eleme - a sonka és a kalács mellett -, de, hogy ne legyen unalmas, csomagold fűszeres darált húsba.
A britek skót tojása is tökéletes választás, de az ismert Stefania-szelet is kapós lesz, ha azonban nem riadsz vissza az újdonságoktól, akkor készíts töltött darált húst, amit csomagolj baconbe, majd helyezz muffinformába. Ízletes és nagyon gusztusos fasírtokat tehetsz majd az asztalra.
Tipp az elkészítéséhez
Ha a tojásokat túl nagynak ítéled, akkor vágd őket félbe és tegyél melléjük egy darabka sajtot, úgy sokkal szaftosabb lesz a töltelék. A hús masszájával is lehet játszani, kerülhet bele finomra aprított petrezselyem vagy snidling. A zsemléket pedig tejbe is lehet áztatni.
Tojással töltött darált hús
Hozzávalók 6 darabhoz
- 60 dekagramm darált hús
- só és bors ízlés szerint
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál pirospaprika
- kevés olaj
- 7 darab tojás
- 2 darab zsemle
- 6 szelet bacon
- opcionális sajt
Elkészítés:
A finomra vágott (vagy reszelt) hagymát olajon dinszteljük üvegesre.
A zsemlét áztassuk vízbe.
A darált húst tegyük keverőtálba, fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával, tegyük hozzá a zúzott fokhagymát, dinsztelt hagymát, a zsemlét alaposan kinyomkodva, 1 darab tojást és keverjük be a fasírtot a szokásos módon.
A maradék 6 darab tojást forrásban lévő vízben főzzük keményre 10-12 perc alatt, majd engedjünk rá hideg vizet és hűtsük le, utána pucoljuk meg őket.
Készítsük elő a muffinformákat, enyhén kenjük ki a kis kosarakat olajjal.
Vegyünk a tenyerünkbe annyit a darált húsból, amennyi 1 tojás körbeölelésére alkalmas. A töltött húsgombócot tekerjük körbe baconnel, majd helyezzük a muffinformába. 180 fokosra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt süssük meg a töltött fasírtokat.
A töltött hús bacon nélkül is készülhet, akkor azonban érdemes a tetejére reszelt sajtot szórni.
Fotó: Getty Images