Selymes fagylalt ropogós házi kekszbe csukva: finom nyári desszert

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Nyáron bármennyi fagyit meg tudnánk enni, és sokan nem is kívánják a tömör, krémes, nehéz desszerteket. Ez a fagyis süti kicsit elegánsabb, mint a sima gombócok, így ha vendégeknek valami különlegesebb szeretnél, akkor itt a megoldás.

Meg lehet oldani ezt a desszertet hipergyorsan is, ha készen veszünk a boltban kekszet és fagylaltot, de azért jóval finomabb lesz házi keksszel rétegezve. 

Bármilyen ízű fagyival

A legtöbb recept vanília ízesítésű fagylaltot ajánl a szendvicshez, de akármilyet használhatunk, legyen az gyümölcsös, csokoládés, mentás, nyugodtan szárnyaljon a fantáziánk. A házi fagylalt receptjét már korábban megírtuk nektek, így az most külön nem szerepel a leírásban.

Hogyan lesz szép, szabályos formája a szendvicsnek?

Ahhoz, hogy szabályos formájúak legyenek a fagylaltszendvicsek, elengedhetetlen a nyújtófa és a méregetés, egyforma darabokra kell vágni a tésztát. A fagyit sem szabad csak úgy belekanalazni a kekszrétegek közé, azt is formára lehet vágni: ha kicsit megolvad szobahőmérsékleten, egyengessük el egy tepsiben, hűtsük le, majd utána formázzuk.

Fagylaltszendvics

fagyiszendvicsrecept

Hozzávalók 12 adaghoz

  • 1.8 liter fagylalt
  • 2.66 bögre liszt
  • 0.75 bögre kakaópor
  • 1 csipet
  • 1 bögre cukor
  • 1.25 bögre vaj (280 g)
  • 2 darab tojássárgája
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
Recept idők

Elkészítés:

A fagyit tegyük szobahőmérsékletre, hogy kicsit megolvadjon. Béleljünk ki sütőpapírral egy 23x33 cm-es tepsit, a tepsi oldalaira is jusson belőle, kanalazzuk bele a fagyit, simítsuk el benne. Tegyük a fagyasztóba legalább egy órára.

Keverjük össze egy tálban a lisztet, a kakaót és a sót.

A cukrot keverjük ki a vajjal, majd adjuk hozzá a tojássárgáját és a vaníliát is.

Keverjük össze a száraz és nedves hozzávalókat. Gyúrjunk lágy tésztát. Szedjük ketté, majd formázzunk belőlük 12x12 cm-es négyzetet. Csomagoljuk őket fóliába, majd hagyjuk őket 30 percig pihenni.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, béleljünk ki két tepsit sütőpapírral.

Egy enyhén lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztákat 20x30 cm-es téglalapra. A 30 cm-es oldal mentén vágjuk fel a tésztát 6 csíkra, majd vágjuk félbe azokat. 12 darab téglalapot kell így kapnunk.

Tegyük a kis tésztalapokat az előkészített tepsikbe, minden téglalapot szurkáljunk meg fogpiszkálóval. 10-12 percig süssük őket, félidőnél forgassuk meg a tepsit.

Amíg kihűl a süti, vegyük ki a fagyit a fagyasztóból. A sütőpapír széleit megfogva, vegyük ki a tepsiből, fordítsuk ki. A tésztához hasonlóan vágjuk 12 darabra.

Állítsuk össze a szendvicseket: tésztalap, fagyi, tésztalap.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük