Ropogós, fahéjas cukorral borított mandula: tökéletes gasztroajándék

fahéjasmandula
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Összvissz 10 perc munkád lesz az elkészítésével, mégis az egyik legfinomabb nasival várhatod a vendégeket, vagy meg is lepheted őket egy-egy üveg fahéjas mandulával.

Gasztroajándéknak és karácsonyi ropogtatnivalónak is tökéletes a fahéjas-cukros mandula, amit 10 perc munkával elkészíthetsz. Elronthatatlan a receptje: ha az alábbi instrukciókat követed, ropogós, fahéjas csoda kerül ki a sütőből. 

Hogy még finomabb legyen, a fahéj mellé kakaó és vanília kerül, a fűszerek szépen bevonják a mandulát, minden falatban érezhető az ízük. Hogy jól rátapadjanak a szemekre, egy kevés tojásfehérjébe kell forgatni a mandulát. Utána csak szórd rá a cukorral elkevert fűszereket, keverd vele össze, és mehet is a tepsire, majd a sütőbe.

Fontos, hogy sütés közben 10-15 percenként keverd át a mandulát, hogy egyenletesen piruljon meg rajta a cukros borítás.

Fahéjas cukorral pirított mandula

fahéjasmandula2

Hozzávalók 10 adaghoz

  • 500 g mandula
  • 1 db tojásfehérje
  • 1 ek vaníliakivonat
  • 100 g nádcukor
  • 100 g cukor
  • 2 tk fahéj
  • 1 tk kakaópor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 130 fokra. Béleljünk ki egy nagy tepsit sütőpapírral.

A tojásfehérjét és a vaníliakivonatot keverjük össze egy nagy tálban – nem kell habosra –, majd szórjuk bele a mandulát, forgassuk bele, hogy mindenhol bevonja.

A kétféle cukrot, a fahéjat, a kakaót és a sót keverjük össze egy kis tálban. Szórjuk rá a mandulára, keverjük vele össze.

Szórjuk a mandulát a tepsire, majd toljuk a sütőbe 40-45 percre, de 10-15 percenként keverjük át.

Fotó: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük