Ropogós, fahéjas cukorral borított mandula: tökéletes gasztroajándék
Összvissz 10 perc munkád lesz az elkészítésével, mégis az egyik legfinomabb nasival várhatod a vendégeket, vagy meg is lepheted őket egy-egy üveg fahéjas mandulával.
Gasztroajándéknak és karácsonyi ropogtatnivalónak is tökéletes a fahéjas-cukros mandula, amit 10 perc munkával elkészíthetsz. Elronthatatlan a receptje: ha az alábbi instrukciókat követed, ropogós, fahéjas csoda kerül ki a sütőből.
Hogy még finomabb legyen, a fahéj mellé kakaó és vanília kerül, a fűszerek szépen bevonják a mandulát, minden falatban érezhető az ízük. Hogy jól rátapadjanak a szemekre, egy kevés tojásfehérjébe kell forgatni a mandulát. Utána csak szórd rá a cukorral elkevert fűszereket, keverd vele össze, és mehet is a tepsire, majd a sütőbe.
Fontos, hogy sütés közben 10-15 percenként keverd át a mandulát, hogy egyenletesen piruljon meg rajta a cukros borítás.
Fahéjas cukorral pirított mandula
Hozzávalók 10 adaghoz
- 500 g mandula
- 1 db tojásfehérje
- 1 ek vaníliakivonat
- 100 g nádcukor
- 100 g cukor
- 2 tk fahéj
- 1 tk kakaópor
- 1 csipet só
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 130 fokra. Béleljünk ki egy nagy tepsit sütőpapírral.
A tojásfehérjét és a vaníliakivonatot keverjük össze egy nagy tálban – nem kell habosra –, majd szórjuk bele a mandulát, forgassuk bele, hogy mindenhol bevonja.
A kétféle cukrot, a fahéjat, a kakaót és a sót keverjük össze egy kis tálban. Szórjuk rá a mandulára, keverjük vele össze.
Szórjuk a mandulát a tepsire, majd toljuk a sütőbe 40-45 percre, de 10-15 percenként keverjük át.
Fotó: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors
Olvasd el ezt is!