20 perces rumos gesztenyekrémleves: az ünnepi asztalon is megállja a helyét
A rummal és a naranccsal megbolondított gesztenyekrémleves kész masszából villámgyorsan elkészül.
A gesztenye a karácsonyi időszak nagy kedvence, számos formában helyet kaphat az ünnepi asztalon. Jól passzol húsételekhez, és különféle desszerteket is készíthetsz belőle az egyszerű muffintól a mutatós tortákig.
A gesztenyével akkor is érdemes számolni, ha különleges levessel örvendeztetnéd meg a szeretteidet. Az ünnepi jövés-menés, vendégvárás idején nagy előnye, hogy villámgyorsan elkészül. Ebben az édes változatban a rum és a narancs adják meg az ünnepi fogás karakterét. Tejszínhabbal vagy akár habgaluskával is tálalhatod.
Ha megbolondítanád, kakukkfüvet vagy más zöldfűszert is tehetsz rá.
Rumos gesztenyekrémleves
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg natúr gesztenyemassza
- 8 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db narancs
- 2 evőkanál rum
- tejszínhab a tálaláshoz
- narancshéj, menta a tálaláshoz
Elkészítés:
A szobahőmérsékletű gesztenyemasszát törjük össze villával.
Dolgozzunk simára egy deci tejet a pudingporral. A maradék tejet forraljuk fel a kétféle cukorral, öntsük hozzá a pudingos keveréket, és adjuk hozzá a gesztenyemasszát. Ízesítsük rummal, a narancs frissen facsart levével, és főzzük 5-10 pecig.
Húzzuk le a levest a tűzről, és pépesítsük botmixerrel. Ha túl sűrűnek ítéljük, tejjel még hígíthatjuk.
Tálaláskor kanalazzunk a levesből a tányérokba vagy desszertpoharakba. Díszítsük tejszínhabbal, narancshéjjal, mentával.
-
2024-02-17 07:50:01
-
2023-12-23 07:52:02
-
2023-12-21 09:36:01
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!