20 perces rumos gesztenyekrémleves: az ünnepi asztalon is megállja a helyét

karacsonyi-gesztenyekremleves-recept
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A rummal és a naranccsal megbolondított gesztenyekrémleves kész masszából villámgyorsan elkészül.

A gesztenye a karácsonyi időszak nagy kedvence, számos formában helyet kaphat az ünnepi asztalon. Jól passzol húsételekhez, és különféle desszerteket is készíthetsz belőle az egyszerű muffintól a mutatós tortákig

A gesztenyével akkor is érdemes számolni, ha különleges levessel örvendeztetnéd meg a szeretteidet. Az ünnepi jövés-menés, vendégvárás idején nagy előnye, hogy villámgyorsan elkészül. Ebben az édes változatban a rum és a narancs adják meg az ünnepi fogás karakterét. Tejszínhabbal vagy akár habgaluskával is tálalhatod. 

Ha megbolondítanád, kakukkfüvet vagy más zöldfűszert is tehetsz rá.

Rumos gesztenyekrémleves

rumos-narancsos-gesztenyekremleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg natúr gesztenyemassza
  • 8 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db narancs
  • 2 evőkanál rum
  • tejszínhab a tálaláshoz
  • narancshéj, menta a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A szobahőmérsékletű gesztenyemasszát törjük össze villával.

Dolgozzunk simára egy deci tejet a pudingporral. A maradék tejet forraljuk fel a kétféle cukorral, öntsük hozzá a pudingos keveréket, és adjuk hozzá a gesztenyemasszát. Ízesítsük rummal, a narancs frissen facsart levével, és főzzük 5-10 pecig.

Húzzuk le a levest a tűzről, és pépesítsük botmixerrel. Ha túl sűrűnek ítéljük, tejjel még hígíthatjuk.

Tálaláskor kanalazzunk a levesből a tányérokba vagy desszertpoharakba. Díszítsük tejszínhabbal, narancshéjjal, mentával. 

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük